25n
25N
25N

Més de 50 beneficis fiscals per als veïns de Quart de Poblet

Es redueix en un 60% l’IBI en habitatges de lloguer social gestionades per entitats públiques per a promoure aquest tipus d’arrendament

Més de 50 beneficis fiscals per als veïns de Quart de Poblet
02/11/2017 -

El ple de l’Ajuntament de Quart de Poblet ha aprovat el paquet d’ordenances reguladores i ordenances fiscals per a l’exercici de 2018, en el qual s’arrepleguen més de 50 beneficis fiscals per a la ciutadania, entre exempcions i bonificacions en el pagament dels impostos i taxes municipals, que tenen un marcat caràcter social i que “premien” als qui aposten per la sostenibilitat amb mesures com la instal·lació d’energies renovables o l’ús de vehicles no contaminants. Totes les obligacions fiscals, inclòs l’IBI, queden congelades. El regidor d’Hisenda i Empreses Públiques, Bartolomé Nofuentes, va incidir davant el ple en què “les ordenances se sustenten en un model d’equilibri, en el qual s’exerceix limita la pressió fiscal i es distribueix de forma equitativa perquè aporte qui més té amb l’objectiu que tinga més el que més ho necessita, alhora que s’assegura el desenvolupament dels programes i dels serveis municipals dirigits a la ciutadania”.

Entre les novetats quant als beneficis fiscals, destaca la bonificació en l’IBI d’un 60% per a habitatges destinats a lloguer social, gestionades per entitats de titularitat pública, com una forma de promoure aquest tipus d’arrendament en benefici de les persones més desfavorides. S’uneixen a les contemplades per a famílies nombroses, per a habitatges protegits o equiparables, o per instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar, entre altres. L’Ajuntament té, a més, en el cas d’aquest impost, una línia d’ajudes per a poder sufragar-ho.

En l’Impost sobre l’Increment del Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (plusvàlua) s’estableix, per primera vegada, una bonificació d’entre el 60% i el 20%, en funció del valor cadastral del sòl, quan es tracte d’herències d’habitatge habitual a favor d’ascendents, descendents i cònjuges/parella de fet, evitant que es renuncie al ben en heretar-ho per ser massa costós. S’eliminen també els interessos de demora en cas de prorrogar la transmissió d’un habitatge urbà per defunció d’un familiar, així com es redueixen els tràmits burocràtics en aquests casos.

Després de l’esforç realitzat en l’exercici passat per a la modificació de bona part dels textos i, fins i tot, la creació d’algunes ordenances noves, amb l’objectiu d’adaptar-les a les noves realitats amb criteris de sostenibilitat, medi ambient, equitat, inclusió social i transparència, que defineixen el model de ciutat intel·ligent o “smart city”, es mantenen les clàusules de contingut mediambiental, en les quals es preval l’ús de les energies renovables en impostos com l’IBI, l’IAE i el que grava les construccions, instal·lacions i obres, en el qual a més es bonifica en un 90% quan l’actuació tinga com a objectiu la millora de l’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional.

Finalment, en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, s’estableix una bonificació del 75% de la quota per a vehicles elèctrics o que utilitzen exclusivament combustibles no contaminants, com a gas liquat, gas natural, biocarburants o hidrogen. La resta de vehicles, amb emissions de fins a 120g/km de CO2 tindran una reducció de la quota del 30%. En aquest sentit, l’ajuntament està incorporant ja al seu parc mòbil vehicles elèctrics.

El consistori manté també el suport a la iniciativa emprenedora amb una bonificació de l’Impost sobre Activitats Econòmiques per als qui inicien qualsevol activitat empresarial durant els cinc anys següents a la conclusió del segon període impositiu de desenvolupament d’eixa idea de negoci.

Les ordenances reflecteixen també els processos de modernització que l’ajuntament està implementant, com la contractació electrònica, la passarel·la de pagaments, o el compte corrent tributari, que permet agrupar els rebuts de venciment periòdic i pagar-los en deu quotes mensuals sense interessos, mesures que contribueixen també a la sostenibilitat en suposar un important estalvi de paper.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =