caixa popular

Més de 300 alumnes de Torrent participen en el projecte 'Apadrina una escultura'

Una iniciativa que convida als xiquets de la ciutat a conéixer el seu entorn i descobrir el patrimoni escultòric local que els envolta cada dia

Més de 300 alumnes de Torrent participen en el projecte 'Apadrina una escultura'
01/06/2017 -

Este matí ha tingut lloc el lliurament de diplomes als alumnes i alumnes dels centres educatius torrentins participants en una nova edició de ‘Apadrina una escultura’. Un projecte organitzat pel CEFIRE-Torrent juntament amb el consistori de la ciutat en el qual han estat presents els centres: La nostra Senyora de Muntanya Sion, Tirant el Blanch, San José i Santa Ana, Antonio Machado i l’Escola Infantil Pulgarcito. La Sala Cívica de l’Antic Mercat ha sigut el lloc escollit per al lliurament d’estos reconeixements, on no ha faltat la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, juntament amb la directora del CEFIRE, Eva María Martínez.

L’acte ha començat amb el lliurament dels diplomes als alumnes i alumnes dels centres participants, així com amb la visualització de vídeos sobre el desenvolupament dels projectes en cada centre. Els xiquets de l’Escola Infantil Pulgarcito han sigut els primers a arreplegar el seu diploma i han mostrat la seua escultura escollida ‘El Xocolater’. El Col·legi Antonio Machado ha sigut el següent amb la seua escultura ‘Maternitat Mediterrania’ seguit de l’l’IES Tirant Lo Blanch que ha escollit l’escultura de ‘A la gent del Camp’ de Rafael Pi Belda. Els xiquets i xiquetes del col·legi Munte Sion han investigat sobre la creu de Pere Mora que encara que no pertany a la ciutat, si forma part del patrimoni històric. Finalment, han arreplegat el seu diploma els alumnes i alumnes del centre San José i Santa Ana, els quals han triat la figura de ‘El Granerer’.

Seguidament ha sigut la regidora, Patricia Sáez, l’encarregada d’inaugurar l’exposició formada pels treballs que han anat desenvolupant al llarg de l’any cada centre sobre les seues escultures. A més, ha assenyalat “l’important treball de recerca i coneixement que els alumnes i alumnes realitzen del patrimoni artístic de la ciutat”. L’exposició es podrà visitar en la Sala Cívica de l’Antic Mercat fins al pròxim 7 de juny en horari de 09,30 a 13.30 hores i de 17,00 a 20.00 hores el divendres i dilluns i de 09,30 a 13.30 hores el dissabte dilluns i dimecres.

 

Què és ‘Apadrina una escultura’?

‘Apadrina una escultura’ és un projecte del CEFIRE basat en els pilars fonamentals de la UNESCO sobre el patrimoni mundial que cerca promocionar i protegir el patrimoni de Torrent, educant en valors. Una iniciativa que ens convida a conéixer les obres escultòriques de la localitat per mitjà d’una ruta cultural, desenvolupant en la ciutadania un vincle més estret amb el seu patrimoni i implicant-la més activament en la seua preservació i difusió. Els centres educatius del municipi participen en el programa mitjançant la creació de programes didàctics perquè els seus alumnes coneguen millor les escultures de la seua ciutat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats