Més de 250 dones víctimes de violència de gènere participen en programes d'inserció laboral de la Fundació d'Ocupació

Sandra Gómez: “Treballem perquè les dones víctimes de violència de gènere tinguen l’oportunitat de tornar a refer les seues vides”

Guardar

ocupació dones
ocupació dones
1125 Pla Ocupació Violència Gènere

La regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Pacte per l'Ocupació, Sandra Gómez, ha destacat que 262 dones víctimes de violència de gènere han participat en els programes de formació i inserció laboral que desenvolupa la Fundació Pacte per l'Ocupació, a través de la col·laboració amb el Centre Municipal d'Informació i Orientació a la Dona (CMIO). Al voltant de 2.600 jóvens han assistit a les xarrades sobre prevenció de la violència de gènere que impartixen en els centres educatius.

“Des de la Fundació Pacte per l'Ocupació som conscients de la importància que té la independència econòmica de la dona per a ajudar-la a escapar d'una relació de violència de gènere i que puga refer la seua vida”, ha ressaltat Sandra Gómez, qui ha posat l'accent que el treball és “essencial per a afavorir la integració social d'estes dones, ja que és una eina que els permet dotar-se d'autoestima, autonomia i independència”.

En este sentit, ha reivindicat que és “responsabilitat dels agents socials i de l'Ajuntament donar una eixida a estes dones perquè puguen gaudir d'una vida plena i sense pors”. Ha asseverat que, de cara al pressupost per al 2017, estos plans de formació i inserció laboral comptaran amb més recursos i amb 120.000 euros més que seran destinats a “millorar les possibilitats d'inserció laboral de dones víctimes de violència de gènere, en busca activa d'ocupació”.

Segons ha explicat la regidora, les activitats van des de la creació d'itineraris personalitzats d'inserció, derivació d'ofertes de treball i assessorament formatiu fins a un seguiment per a verificar la qualitat de la integració d'este col·lectiu de dones. Igualment, ha indicat que la formació impartida se centra, d'una banda, en la preparació per a la busca d'ocupació com a noves tecnologies, taller de videocurrículum, d'entrevista, així com formació específica per a diferents sectors d'activitat que els facilite la incorporació al mercat laboral en algun d'estos sectors.

“Des de la Regidoria adquirim el compromís de seguir treballant amb iniciatives i destinant recursos a la plena inserció de les dones víctimes de violència de gènere a través de l'ocupació”, ha remarcat, i ha emfatitzat que l'objectiu d'estos plans és “aconseguir que les dones puguen tenir una oportunitat per a refer les seues vides”.

Així mateix, ha destacat el projecte educatiu que s'ha posat en marxa des de la fundació per a sensibilitzar els jóvens contra la violència de gènere. En total, més de 2.600 alumnes han pogut participar en les xarrades destinades a prevenir la violència i promoure la igualtat de gènere. Referent a açò, ha destacat que Ocupació comptarà el pròxim any amb un total de 315.000 euros per a desenvolupar plans d'igualtat en les empreses. “L’objectiu és fomentar l'accés de les dones als llocs directius i facilitar la seua inserció laboral en sectors en què estan infrarepresentades, com són la indústria o la construcció”, ha concretat.

Destacats