25n
25N
25N

Més de 20 espectacles en el Teatre el Musical per a este trimestre

Més de 20 espectacles en el Teatre el Musical per a este trimestre
14/10/2016 -

“El Teatre El Musical encara el seu enfocament definitiu com a centre cultural públic i municipal per a contribuir a la revitalització del barri del Cabanyal i per a ampliar l’oferta a tota la ciutat de València”. La regidora d’Acció Cultural, Maria Oliver, ha subratllat este dijous les línies que definiran l’acció del TEM, i que queden patents en la programació del trimestre, que s’ha presentat hui.

Amb la premissa de la qualitat i la pluralitat de la programació, el TEM oferirà este trimestre més d’una vintena d’espectacles, entre els quals diverses propostes que reflectixen l’aposta de l’Ajuntament per donar suport a la labor dels artistes escènics valencians.

A més, ha explicat Oliver, en la programació en general, i sobretot en este trimestre, “més que concebre el teatre com una sala d’exhibició escènica s’han programat activitats per a totes les edats, buscant l’objectiu de fer d’este espai un autèntic element de dinamització cultural”. Per a això, s’han preparat tallers de teatre, circ, dansa i performance per a totes les edats, i destinats a tots els públics, tant no iniciats com professionals. Tots els tallers estan impartits per grans professionals en les seues matèries, com és el cas de l’artista alemanya Monika Günther, una de les figures més rellevants de l’escena mundial en el seu camp.

A més, com ha assenyalat la regidora, “la cessió de l’espai a les entitats veïnals i la imminent obertura d’una cafeteria contribuiran, juntament amb els tallers i les residències artístiques previstes, a consolidar el TEM com un centre cultural per als veïns del Cabanyal i de tota la ciutat de València”.

Trobada internacional d’arts escèniques

Respecte a la programació en si, cal destacar la celebració de la Trobada Internacional d’Arts Escèniques Contemporànies, IETM, “unes jornades”, ha explicat la regidora, “que col·locaran el barri del Cabanyal i el teatre mateix en la centralitat de les arts escèniques a escala europea”. La cita es desenvoluparà en les instal·lacions d’El Musical el pròxim mes de novembre.

La programació inclou també una sèrie de concerts, “en els quals s’ha donat prioritat a les veus femenines”, ha explicat Oliver, amb artistes de la talla de Martirio i Alba Molina (dins de la programació del MUV, Circuits de Música Urbana), Marinah (Ojos de Brujo) i Chicuelo i Vinila von Bismark.

També la dansa té un lloc molt important en la programació, amb la presència de grans figures d’esta art, com la coreògrafa valenciana Sol Picó, la companyia Mal Pelo, Sara Cano o l’estrena absoluta del Premi Nacional de Dansa Daniel Abreu.

Teatre Compromés

Respecte a les produccions teatrals, l’oferta és molt diversa i inclou propostes de teatre polític i compromés, com la peça de Simona Levi Fes-te banquer, que aborda el tema de plena actualitat de les denominades targetes black. De fet, la mateixa companyia teatral està personada com a acusació particular en el juí que se celebra estos dies en què estan imputats Blesa i Rato, que apareixen en l’obra com a protagonistes de la trama.

Una altra de les propostes dramàtiques d’este trimestre en el TEM, també en este cas de creació contemporània, és la de la històrica companyia de Carlos Marquerie, l’Agrupación Señor Serrano, recentment guardonada amb el Lleó de Plata en la Biennal de Venècia. I, a més, també mostres de teatre clàssic, com el muntatge de La tempesta, de Shakespeare, de la companyia valenciana Totart.

El teatre infantil té també el seu espai. Els més menuts podran disfrutar de la peça Amour, de Marie de Jongh, Premi al Millor Espectacle, i també s’oferirà l’estrena absoluta de la companyia valenciana Maquinant Teatre, dirigida per Juan Pablo Mendiola.

La programació d’este trimestre arranca el pròxim 15 d’octubre amb el Projecte València Dancing Forward, entitat cultural sense ànim de lucre de la Pobla de Vallbona, que servix de pont cap a la vida professional de joves ballarins que s’acaben de graduar. La regidora Maria Oliver ha assegurat que el TEM “acull amb molta il·lusió este projecte que està impulsat per joves ballarins i coreògrafs valencians”. Consistix en una plataforma de llançament al món professional de joves estudiants de dansa, on 12 ballarins i ballarines internacionals han sigut seleccionats entre més de 220 candidatures de tot el món”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 8 =