25n
25N
25N

Més de 150 agents han realitzat el CAP per a cossos policials

Més de 150 agents han realitzat el CAP per a cossos policials
02/11/2017 -

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha inaugurat el curs de capacitació pedagògica per als membres de Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil que realitzen xerrades informatives als centres escolars de la Comunitat Valenciana. Ha assistit també el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera.

El curs està inclòs en el pla de formació contínua de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) i ha capacitat a 150 alumnes en les 6 edicions realitzades des de 2015. Fruit d’aquesta acció formativa tant els docents com els membres dels diferents cossos participants han elaborat una guia pràctica amb materials i recursos educatius que està accessible a la web del propi Ivaspe.

Per a José María Ángel, aquesta formació contribueix a “posar en valor la funció soci-educativa de la policia i acostar la seua figura al ciutadà, com a agents d’actuació en la comunitat educativa”, afegeix que “aquesta aposta formativa contribuirà a la millora de la seguretat i la convivència en entorns escolars”.

L’objectiu del curs és capacitar a aquells agents que solen impartir xerrades dirigides a adolescents sobre els problemes relacionats amb l’assetjament escolar, les drogues, el racisme, la violència sobre les dones o el mal ús d’internet i les xarxes socials, temàtiques incloses en el pla director per a la convivència i la millora de la seguretat als centres educatius i els seus entorns del Govern d’Espanya.

A més de contribuir en la formació de qualitat dels professionals, posa en valor la figura de la policia de proximitat, com a agents d’actuació en la comunitat educativa. Aquesta formació està relacionada amb el Programa d’Agent Tutor que s’està potenciant des del Ivaspe com un servei especialitzat de la Policia Local, la intervenció de la qual es concentra en l’àmbit de la prevenció i la protecció dels menors, en estreta col·laboració amb la comunitat i la xarxa de recursos municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =