Un mes d'activitats a Torrent per l'"erradicació" de la violència masclista

Novembre estarà replet d'activitats, la majoria enfocades a formar en igualtat als joves de la ciutat

Guardar

WhatsApp Image 2019-10-30 at 14
WhatsApp Image 2019-10-30 at 14

La lluita contra la violència masclista, a Torrent, s'estendrà pel calendari aquest novembre. La Regidora d'Igualtat i responsable de la Casa de la Dona de Torrent, Marina Olivares, ha presentat una programació destinada, en gran manera, a "educar en igualtat" als més xicotets i xicotetes de la ciutat, a més de reivindicar la fi de la violència de gènere.

"Uneix-te a la papallona contra la violència de gènere" és un dels lemes de la campanya. Les papallones seran el símbol de la campanya en record a les tres germanes Mirabal; Pàtria, Minerva i María Teresa. Tres dones assassinades en 1960, la data de les quals es va reivindicar com a dia de la lluita contra la violència masclista; especialment des que l'Assemblea General de les Nacions Unides ho establira, en 1999, com a principal dia per l'erradicació d'aquesta xacra. A aquestes tres germanes se les coneixia com "les papallones".

La campanya es dirigeix a les "xicotetes accions" que poden generar un "efecte papallona": "En la nostra societat està tot connectat. La suma de xicotetes accions pot portar-nos a erradicar la violència de gènere", ha plantejat Olivares. La programació entorn del 25 de novembre es distribueix en una sèrie de tallers, activitats i una marxa per a incidir i reflexionar sobre aquesta desigualtat.

En 15 centres educatius de Torrent, tant públics com concertats, s'impartiran diferents tallers "per a transmetre valors d'igualtat". Uns centres que també faran les seues pròpies papallones -en cartó ploma, de gran grandària-, que després seran exposades a la Casa de la Dona i altres dependències municipals. Això està enfocat a xiquets i xiquetes de 5é i 6é de primària.

Marxes

Per als dos primers cursos de l'ESO, es realitzarà un taller que incidisca en "la transmissió de les desigualtats de gènere a través del llenguatge". Uns tallers en els quals s'aprendrà a reconéixer i evitar el llenguatge sexista, a vegades desapercebut, en els quals participaran huit centres.

També hi haurà activitats per a quart de l'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius; una 'biblioteca humana' amb el suport de l'associació Alanna. Set centres participaran en unes dinàmiques amb una dona que ha sigut víctima de violència masclista. Aquesta, ja en una etapa de resiliència i en formació d'agent d'igualtat, comptarà la seua experiència i conversarà amb els presents.

Se sumarà a tot això una sessió de cinema, una performance de Cucurucú per a visibilitzar els rols de gènere, una trobada de dones empresàries de Torrent... Que conclourà amb una marxa ciutadana el divendres 22 -a part de les manifestacions que convoque la ciutadania altres dies-, que iniciarà en el Ficus i acabarà en la plaça de la Va unir Musical.

És un moment que des de la regidoria volen aprofitar per a generar una "Xarxa de Comerços per la Igualtat", una xarxa de negocis locals que genere informació i formació sobre com atendre casos de violència masclista, a més de lluitar contra aquesta.

Destacats