25n
25N
25N

Merino (Cs) a Puig: “Baixe els impostos i no ens convertisca en un referent autonòmic en asfíxia fiscal”

Merino (Cs) a Puig: “Baixe els impostos i no ens convertisca en un referent autonòmic en asfíxia fiscal”
20/05/2021 -

La síndica de Ciutadans (Cs) en les Corts valencianes, Ruth Merino, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que baixe els impostos i no convertisca la Comunitat Valenciana “en un referent autonòmic en asfíxia fiscal”. S’ha pronunciat així en la sessió de control en la qual ha preguntat “com afectaran les pròximes pujades d’impostos a l’economia dels valencians” i ha demanat a Puig que “faça el possible per deixar arrere l’infern fiscal, malgrat Pedro Sánchez”.

Ruth Merino ha explicat que la Unió Europea no exigeix apujar impostos, sinó que obliga a “gestionar bé i a no tindre un dèficit i un deute disparats” i ha assenyalat que “la realitat és que la pujada d’impostos del Govern la pagarà, en un 84 per cent, el conjunt de la població, sense diferenciar entre rics o pobres”. “Un infern fiscal per a la classe mitjana, per als emprenedors, per als autònoms i per a les famílies. Un infern per a afrontar la recuperació econòmica”, ha afegit.

En aquesta línia, la líder parlamentària de Cs ha enlletgit a Puig que en lloc de “intentar alleujar aquest infern fiscal, pretén convertir a la Comunitat Valenciana en un referent autonòmic en asfíxia fiscal”, ja que “tenim el tipus marginal en IRPF més alt, som la segona comunitat on més es paga per Successions i Donacions i encara tenim l’impost sobre el Patrimoni”.

Sobre aquest tema, ha advocat per retallar despesa en l’Administració, amb menys consellers i menys assessors. “Les regions amb menor pressió fiscal generen més competitivitat, atrauen més inversió, creixen més, retenen el talent i, en conseqüència, tenen menys atur”, ha afirmat Merino, qui ha lamentat que la Comunitat Valenciana ocupe el quart lloc en pressió fiscal, siga líder en destrucció d’ocupació i l’economia submergida siga del 24,8 per cent del PIB. Davant aquestes dades, el Consell, tal com ha assegurat Merino, el que pretén és l’harmonització fiscal, però a l’alça.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + quatre =