25n
25N
25N

Caballero: “L'època en la qual el PP donava directrius als mitjans des dels seus despatxos es va acabar. Aquest Consell protegeix la independència dels professionals”

La portaveu d’RTVV del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes assenyala, després de les peticions de Ciutadans i Unides Podem per a decidir sobre la programació de les misses en Àpunt, que els únics competents per a triar els continguts de la radiotelevisió pública valenciana són “el director General i el Consell rector i no els partits polítics”

Arxiu

Caballero: “L'època en la qual el PP donava directrius als mitjans des dels seus despatxos es va acabar. Aquest Consell protegeix la independència dels professionals”
22/10/2020 -

La portaveu d’RTVV del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, ha assegurat que “l’època en la qual el Partit Popular donava directrius polítiques des dels seus despatxos als mitjans públics per a decidir sobre els seus continguts es va acabar” i ha apuntat que, el PSPV-PSOE, “protegeix la independència dels professionals per damunt de qualsevol interés partidista”. Així ho ha assenyalat després de les peticions de Ciutadans i Unides Podem per a decidir sobre la programació de les misses en Àpunt, al que Caballero ha assenyalat que els únics competents per a triar els continguts de la radiotelevisió pública valenciana són “el director General i el Consell rector i no els partits polítics”.

“Decidint el contingut d’Àpunt des del Parlament valencià ens estaríem saltant els tres pilars del funcionament d’RTVV: la llei, el mandat marc i el contracte de programa”, ha destacat la portaveu socialista d’RTVV en Les Corts Valencianes, qui ha criticat la idea de “dir-li a À Punt què deu i què no ha d’incloure” ja, que, tal com ha assegurat la diputada “eixa no és la funció de les Corts”.

Així mateix, Caballero ha instat als dos grups polítics a “reconsiderar la seua posició” i ha apuntat que, si eixe és el seu model, “està molt allunyat del qual els socialistes volem per a la radiotelevisió pública valenciana”. Per això, la dirigent socialista ha assenyalat que, si seguim en eixa línia, “caldrà dir-li a Alfred Costa que no val la pena el seu treball perquè des d’ací li fem nosaltres la seua faena”, alguna cosa que ha considerat “un atemptat contra la independència dels mitjans”.

Finalment, Caballero ha reiterat que la proposta de decidir els continguts d’un mitjà públic significa “entrar a un terreny en el qual no tenim competències”, i, a més, ha assenyalat que el grup socialista està “totalment en desacord que siguen Les Corts Valencianes les que facen el treball dels professionals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − setze =