25n
25N
25N

Mercedes Berenguer tanca l’última visita de l’any del programa Açò és la Dipu amb els veïns de la Llosa de Ranes i Puçol

Les visites del programa posen el punt i final, arribant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València

Mercedes Berenguer tanca l’última visita de l’any del programa Açò és la Dipu amb els veïns de la Llosa de Ranes i Puçol
01/12/2016 -

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de la Llosa de Ranes i Puçol han visitat els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de l’Àrea de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, qui els ha rebut en el Saló de Reines de la seu de la institució provincial. La diputada ha assenyalat la importància de conéixer un patrimoni que és “de tots els valencians”.

“Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”. Així s’ha dirigit Berenguer, que a més és regidora a L’Eliana, als visitants que han ocupat els seients del Saló de Reines, en què han conegut en major profunditat la historia de l’edifici seu de la institució provincial.

Berenguer també els ha insistit en l’objectiu del programa: “Que els valencians coneguen el seu patrimoni, igual que viatgen a altres ciutats i visiten els edificis històrics”. Així mateix, la diputada els ha explicat els principals àmbits de treball de la Diputació, que gestiona “carreteres, medi ambient, museus, l’hospital, escoles com les de Catarroja i Requena i molts altres serveis que milloren el dia a dia dels ciutadans”.

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).

Així, els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer.  Les visites emmarcades enguany posen hui el punt i final, acostant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =