25n
25N
25N

Mercedes Berenguer ratifica a Canals l'acord per a garantir les Escoles Públiques d'Adults

Mercedes Berenguer ratifica a Canals l'acord per a garantir les Escoles Públiques d'Adults
13/09/2016 -

“Les Escoles Públiques d’Adults són importants per la implicació que veiem en tots els municipis i perquè són una via cada vegada més demandada pels ciutadans, que no solament acudeixen a elles per a cursar l’educació bàsica sinó també per a continuar formant-se en la superior”. Així es va dirigir la diputada d’Educació i Benestar Social, Mercedes Berenguer, als professors i alumnes de l’EPA de Canals durant l’acte de lliurament dels premis als millors expedients de l’any. Aquest centre és un dels quals presenten una situació d’urgència ja que aquest curs es preveu la jubilació de part de la seua plantilla.

La diputada d’Educació es va reunir amb les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, amb els membres de l’adreça de l’EPA de Canals i també amb professors i alumnes per a traslladar-los que el futur del seu centre “està garantit”.

Mercedes Berenguer va criticar que les EPAS “estaven considerades com alguna cosa a extingir en la Diputació, com demostra la voluntat d’extingir les places dels professors jubilats”. En aquest sentit, la diputada provincial va reiterar que la nova Diputació “no va a permetre-ho i per a açò comptem amb el compromís ja manifestat per la Conselleria d’Educació de col·laborar perquè aquestes places de mestres seguisquen cobertes”.

Una solució a tres parts

Gràcies al nou conveni signat entre les institucions valencianes, la Conselleria assumirà el cost del professorat i les competències, mentre els ajuntaments seguiran aportant els espais. Per la seua banda, la Diputació mantindrà als professors fins que es vagen jubilant i cobrisca aqueixes places la Conselleria.

Així ho van acordar el president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la diputada Mercedes Berenguer, en una reunió en la qual tots dos nivells de l’administració valenciana van coincidir que el més important és assegurar el futur de les EPAs de la província.

Jorge Rodríguez i Mercedes Berenguer van traslladar al conseller d’Educació la situació de les 34 escoles d’adults conveniadas. El cas més urgent era el de Bonrepòs i Mirambell, on la jubilació de l’únic mestre de l’EPA posava en perill l’inici del curs després de l’estiu. Fins a final d’any, altres tres municipis, Cheste, L’Eliana i Canals, tenen previst perdre professors. I entre 2017 i 2018, altres 13 docents de les escoles d’adults deixaran els seus llocs per a jubilar-se.

Amb aquestes xifres, la meitat de les EPA’s conveniadas entre la Diputació i els ajuntaments presentaven un futur incert fins a l’acord entre la Diputació de València i la Conselleria d’Educació per a resoldre la situació amb caràcter immediat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quatre =