25n
25N
25N

Mercedes Berenguer: “Des de les institucions hem de fomentar la participació de les dones i dels joves en l'agricultura”

La Diputació de València ha engegat diverses iniciatives per a formar a dones i joves interessats en aquesta opció laboral i promocionar la creació de cooperatives de joves agricultors

Mercedes Berenguer: “Des de les institucions hem de fomentar la participació de les dones i dels joves en l'agricultura”
18/11/2016 -

La diputada de Benestar Social, Educació i Salut, Mercedes Berenguer, ha defensat la importància que des de les institucions “es fomente la participació dels joves i de les dones en el món rural”. Amb aquest objectiu, la Diputació de València ha engegat diverses iniciatives per a formar a dones i joves interessats en aquesta opció laboral i promocionar la creació de cooperatives de joves agricultors.

Durant la seua participació en les jornades dedicades a la dona rural a Alzira i als joves en el món agrícola celebrada en Riba-roja, Mercedes Berenguer va insistir en “el paper de les administracions públiques en la promoció de l’agricultura com a motor econòmic”. La diputada provincial va posar l’accent principalment en la preparació prèvia d’aquests joves per a “formar-los en productes, manipulació, ajudes i microcrèdits”, a més de proporcionar-los informació sobre les entitats bancàries que “aposten pel desenvolupament de la innovació i la investigació en l’agricultura”.

Així mateix, Berenguer va defensar el paper que ha de jugar el respecte al medi ambient entre aquests nous agricultors, per tractar-se aquest mitjà de “un jaciment econòmic que pot aportar-nos molts beneficis si ho sabem aprofitar i cuidar”.

Berenguer va clausurar dijous passat, al costat dels membres de la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA) i Fademur, una jornada sobre ‘L’Administració Local en el Desenvolupament Rural’ celebrada en el Castell de Riba-roja. En la trobada es van tractar les mesures del Pla de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana, amb especial atenció al paper de la dona en el desenvolupament rural i la instal·lació de joves agricultors.

D’altra banda, la diputada provincial va acompanyar en Alzira als membres de l’Associació Valenciana de Dones i Famílies de l’Àmbit Rural (Avamfar) en la XX Jornada de la Dona Rural, un acte que va comptar amb la participació de més d’un miler de dones procedents de totes les comarques valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 1 =