25n
25N
25N

Mercavalència garanteix el subministrament de productes frescos en els mercats municipals de "tota la ciutat"

Mercavalència garanteix el subministrament de productes frescos en els mercats municipals de "tota la ciutat"
15/03/2020 -

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha assegurat aquest diumenge que Mercavalència compta “amb plans d’emergència que permeten afrontar qualsevol contingència per a garantir el proveïment de producte fresc a tota la ciutat”.

Per això, ha demanat als ciutadans “tranquil·litat a l’hora de realitzar les compres, fer-les de manera escalonada i no contribuir al desaprofitament alimentari per l’excés de compra”.

Els mercats municipals de València continuaran atenent amb normalitat durant els 15 dies de l’estat d’alarma, per a oferir als clients i clientes tota varietat de producte fresc: carn, peix, fruita, verdura i uns altres.

Així mateix, des de Mercavalència s’han posat en marxa mesures com el reforç del sistema de neteja amb més hores de treball, la desinfecció diària dels carros, poms de portes i passamans; també s’ha augmentat el nombre de saboneres i la reposició del sabó per a llavar-se les mans.

Igualment, s’ha disposat cartelleria i informació gràfica en els mercats municipals i s’ha instruït al personal que treballa en els mercats sobre mesures d’actuació específiques sobre el coronavirus. A més, s’està dotant de guants i material als treballadors i treballadores dels mercats.

Respecte als majoristes que acudeixen a Mercavalència, se’ls ha determinat una sèrie de mesures específiques per a desenvolupar la seua activitat: Usar guants d’un sol ús durant l’activitat laboral tant per a manipular productes com diners (han de canviar-los quan siga necessari, i sempre després d’haver-se llavat les mans), agilitar les vendes en la mesura que siga possible ja que les transaccions és convenient que siguen ràpides i mantindre una distància d’almenys un metre amb altres persones en les negociacions.

Tal com s’ha fet en Mercavalència, s’ha recomanat als treballadors dels mercats municipals, per la seguretat de la plantilla, distribuir al personal en torns de manera que hi haja el mínim contacte possible i que sempre es dispose d’un torn en cas que es produïsquen baixes. És important que aquests torns romanguen estables i no canvie personal de l’u a l’altre.

D’altra banda, també s’estan fent recomanacions als clients dels mercats municipals, com mantindre el metre de distància, pagar amb targeta, evitar anar amb xiquets, anar a comprar una sola persona per unitat familiar, tapar-se amb el colze quan es tossa i utilitzar guants i tirar-los al fem en acabar.

Galiana ha dit que, des de Mercavalència “mentre dure aquesta situació, es treballarà de manera conjunta entre totes les parts per a mantindre la calma, controlar la propagació i garantir el proveïment”.

“Volem transmetre a la ciutadania tranquil·litat, ja que hem aplicat les normes per al correcte desenvolupament de l’activitat i per a protegir a la població. En Mercavalència estem totalment preparats per a afrontar contingències d’aquest tipus”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =