25n
25N
25N

Mercavalència convoca a ramaders valencians per a donar suport a la conversió ecològica

Mercavalència convoca a ramaders valencians per a donar suport a la conversió ecològica
08/02/2017 -

Un grup de ramaders dels Serrans i del Maestrat han visitat l’escorxador ecològic de Mercavalència on han pogut conèixer els detalls del seu funcionament. Esta activitat cerca fomentar entre els ramaders de la Comunitat Valenciana la pràctica de la ramaderia ecològica. Representants d’AVA (Associació Valenciana d’Agricultors) i de la Unió de Llauradors i Ramaders han participat també en la jornada assegurant el seu acompanyament en la conversió a aquells ramaders que es plantegen convertir la seua explotació en una empresa més sostenible.

Per a açò han rebut informació sobre les ajudes i suport per part del Servei de Producció Ecològica i Innovació de la Conselleria representada per Fidel Expósito. Els
acompanyava, per a garantir el següent pas en la cadena ecològica, Adolfo García, que dirigeix una sala d’especejament certificada a Xàtiva. Així mateix ha assistit Josep Sirera, propietari de una carnisseria ecològica en el Mercat de Russafa, per a transmetre als ramaders la situació de la demanda real de carn ecològica per part dels consumidors.

Mercavalència, després d’aconseguir la certificació d’escorxador ecològic a l’octubre de 2015, aposta per l’ajuda a la conversió ecològica dels ramaders de la Comunitat. Creant sinergies amb altres institucions com la Consellería d’Agricultura i entitats com les diferents associacions agraoalimentarias Mercavalència emmarca esta trobada en la seua determinació per complir amb els ODS, en este cas centrant-se en l’objectiu nombre 12 “Garantir modalitats de consum i producció sostenibles”.

En la nostra Comunitat existeix producció de ramaderia ecològica que tradicionalment i per no tindre en el territori un escorxador amb la certificació d’ecològic es veien obligats a certificar la carn en altres comunitats autònomes. Mercavalència posa a la disposició d’estos i de les activitats de ramaderia convencional les seues instal•lacions per a potenciar la producció de carn ecològica a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 10 =