caixa popular

Mercavalència crea un símbol per a celebrar la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible

Mercavalència crea un símbol per a celebrar la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible
19/10/2017 -

València és enguany Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i des de hui fins dissabte celebra la tercera trobada anual i cimera d’alcaldes signataris del Pacte de Milà. Per a aquesta ocasió, Mercavalència, com a gran centre agroalimentari de València, es va proposar engalanar la ciutat i per això ha instal·lat una obra dels artistes valencians Miguel Arraiz i David Moreno (Pink Intruder) a la porta d’accés del Palau de Congressos.

L’obra, que rebrà als alcaldes participants, pretén ser un símbol que recorde que tenim en les nostres mans el secret de la millor alimentació i que a més ho tenim des de fa segles. “Vam voler construir un element simbòlic que siga la unió de tota eixa producció. Que represente a tota la gent que s’ha assegut al voltant d’una taula en la nostra terra per a anar construint la nostra cultura. De totes les persones de diferents cultures, religions i ètnies que han passat per València i s’han alimentat de la nostra terra a través de més de dos mil·lennis –ha destacat el col·lectiu Pink Intruder-. Volem que aquesta obra recorde l’exemple del nostre model de producció, la nostra dieta i la nostra cultura culinària”.

Mercavalència també contribueix a l’important esdeveniment agroalimentari aportant diversos elements, com ara les fruites i hortalisses de #HortAttack que serviran com a punts de trobada durant les jornades i l’exposició de fotografies de Jose Luis Iniesta basada en el llibre “La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat”.

Pink Intruder és un col·lectiu format per Miguel Arraiz i David Moreno, amb experiència en intervencions en l’espai públic, edició d’art i organització i coordinació d’esdeveniments culturals. Algunes de les obres més destacades del col·lectiu són la Falla Nou Campanar de l’any 2015 i el projecte “Renaixement” per al Burning Man en Nevada de l’any 2016.

Miguel Arraiz García (1975) és arquitecte per la Universitat Politècnica de València i Projecte Final de Carrera en el Politècnic de Torí. Fundador de l’estudi Bipolaire Arquitectos i delegat de cultura del Col·legi d’Arquitectes del 2002 al 2008. Actualment és el contacte regional del Burning Man a València.

David Bru Terròs (1975) va estudiar Ciències de la Informació i Comunicació i només graduar-se inicia els seus estudis en Belles Arts. Des de llavors ha focalitzat tota la seua activitat en les arts visuals.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + quinze =

Paiporta
Tardor
cultura als barris