25n
25N
25N

Mercafestes: la celebració dels productes de temporada

Cada mes tindrà lloc una Mercafesta en un mercat municipal

Mercafestes: la celebració dels productes de temporada
28/01/2019 -

Mercavalència ha presentat una iniciativa per a reforçar la importància del consum de productes de proximitat i de temporada. Durant la celebració de “De l’Horta a la Plaça” del passat 27 de gener, es va presentar el calendari de 2019 amb un producte de temporada cada mes que serà celebrat en un mercat de la ciutat. En aquest mes de gener, van ser triades les faves com a producte estrela.

El consum de productes de temporada és beneficiós per al medi ambient, el seu cultiu contamina menys i respecta el terreny, a més de ser més saborosos i econòmics. Conserven tots els nutrients, redueixen la petjada de carboni, afavoreix l’economia local… així que és important que es porten accions per a conscienciar a la ciutadania d’aquests beneficis. Per a promocionar els productes, Mercavalència organitzarà cada mes una festa, anomenades “Mercafestes”, per a donar la benvinguda a cada producte de temporada i promoure el seu consum, amb tallers i activitats especials. La idea és que la gent associe els productes a cada mes de l’any “quan érem xicotets sabíem quin producte era de temporada perquè estava en tots els llocs dels mercats”, assegura Carlos Galiana, president de Mercavalència, “amb les Mercafestes volem recuperar aqueix esperit festiu associat a l’arribada dels productes”.

Aquestes festes tindran lloc una vegada al mes, els dissabtes d’11 a 14 h, cada vegada en un mercat diferent i reuniran activitats per a totes les edats. S’entregarà als assistents el calendari perquè siguen conscients dels productes estrela de cada mes i es repartiran imants per a la nevera. Durant la festa també tindrà lloc un taller infantil, en el qual xiquets i xiquetes pintaran imatges del producte; a més d’animació dins i fora del mercat, un photocall perquè els assistents es prenguen fotografies amb els productes i frases que expressen la seua importància.

Aquests han sigut els productes i llocs seleccionats per a les Mercafestes d’enguany, encara que no són els únics que es troben en temporada cada mes, són representatius i importants en la gastronomia valenciana:
27 de gener: faves (Plaza de l’Ajuntament)

23 de febrer: galera (Natzaret)

23 de març: espàrrecs (Rojas Clemente)

13 d’abril: maduixot (Russafa)

25 de maig: clòtxina (Cabanyal)

15 de juny: tomaca (Mossen Sorell)

13 de juliol: roger (Benicalap)

10 d’agost: meló d’Alger (Jerusalem)

7 de setembre: carabassa (Jesús)

19 d’octubre: caqui (Torrefiel)

16 de novembre: taronja (Algirós)

14 de desembre: carxofa (Castella)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + tretze =

museo prehistoria