caixa popular

Mercadona signa preacord per a apujar un 15% els sous de la seua plantilla i instal·lar el sistema de fitxatge

Les noves incorporacions tenen un salari mínim net d’entrada d’1.132 euros al mes

Mercadona signa preacord per a apujar un 15% els sous de la seua plantilla i instal·lar el sistema de fitxatge
29/11/2018 -

Mercadona ha signat amb els sindicats un preacord de conveni col·lectiu que contempla una pujada salarial real propera al 15% per a tota la seua plantilla, integrada per més de 84.000 treballadors, i el compromís d’instal·lar el sistema de fitxatge, segons ha informat CC.OO. en un comunicat.

“Considerem un gran avanç l’acord aconseguit en matèria salarial, ja que suposa un canvi en la dinàmica de l’empresa i totes les persones que treballen en Mercadona al gener de l’any que ve i en els pròxims anys van a notar la pujada dels seus salaris”, ha destacat el sindicat després de ratificar-se el preacord del futur conveni, que tindrà una vigència de cinc anys, després de finalitzar l’acordat per a 2014-2018.

A més, segons ha explicat el sindicat, s’ha aconseguit limitar la jornada “irregular”, en disminuir i fitar el nombre de dies setmanals de deu hores de treball a dos dies per setmana.

Així mateix, els calendaris mensuals es revisaran cada quatre mesos i les hores acumulades que siguen igual o superiors a dotze hores es retornaran en dies complets.

La cadena de supermercats s’ha compromés a la instal·lació del sistema de fitxatge, que garantisca la comptabilització d’hores de treball efectiu realitzades i la seua compensació. Mercadona i els sindicats tornaran a reunir-se el pròxim 4 de desembre, ja que encara queden alguns temes pendents.

Des de la companyia presidida per Juan Roig s’han limitat a assenyalar a Europa Press que encara s’està en fase de negociació i que el conveni es farà públic quan es formalitze per totes les parts.

SALARI NET D’ENTRADA DE 1.132 EUROS.

Mercadona va crear 5.000 nous llocs de treball en 2017, que van elevar la seua plantilla fins a les 84.000 persones, el 64% dones. També el 47% dels llocs directius estan ocupats per dones.

Les noves incorporacions tenen un salari mínim net d’entrada de 1.132 euros al mes. La inversió en formació en 2017 va ascendir a 65 milions d’euros i va beneficiar a 40.560 empleats.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 5 =