25n
25N
25N

Mercadona eliminarà definitivament les bosses de plàstic a l'abril

A partir d’abril, Mercadona substituirà les bosses de plàstic per altres de paper o reutilitzables

Mercadona eliminarà definitivament les bosses de plàstic a l'abril
05/02/2019 -

El passat mes d’agost, Mercadona començava la implantació de les bosses de paper o bosses reutilitzables en 66 botigues, amb l’objectiu d’anar eliminant les bosses de plàstic grans i xicotetes de tots els seus establiments en tota Espanya, encara que de manera gradual. Doncs bé, la cadena de supermercats ja ha anunciat que, el mes d’abril, la substitució definitiva de les bosses de plàstic actuals per altres de paper, ràfia o bosses reutilitzables i reciclables ja haurà culminat.

D’aquesta manera, el client podrà triar entre la cistella de ràfia, que tindrà un cost de 50 cèntims; una bossa de paper per valor de 10 cèntims; o una bossa reutilitzable i reciclable amb un contingut de plàstic reciclat entre el 50% i el 70%, que costarà també 10 cèntims. Quant a les bosses de plàstic que s’utilitzen en la secció de frescos, Mercadona no solament dotarà aquesta àrea, en un primer moment, d’un nou sistema dispensador de bosses per a controlar el seu ús, sinó que les substituirà, abans de 2021, per altres bosses de material compostable.

Amb aquesta mesura, Mercadona reforça la seua aposta per la sostenibilitat, compromís que li va portar en 2011 a ser la primera empresa del seu sector a introduir iniciatives per a reduir la utilització de les bosses de plàstics d’un sol ús, i un any abans, en 2010, a convertir-se en pionera en el reciclatge de plàstic amb projectes com l’abordat conjuntament amb l’interproveïdor SPBerner per a incorporar una nova línia de parament (poals, pals de granera i pals de fregar), fabricada amb el plàstic recuperat dels hivernacles.

Així mateix, dins del seu Pla de Responsabilitat Social, Mercadona treballa la sostenibilitat mediambiental. Per a això, compta amb un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica i la reducció de residus, basant aquest sistema en els principis de l’Economia Circular per a buscar, conjuntament, amb els interproveïdors la conversió dels residus en nous recursos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

bombers
bombers