caixa popular

Mercadona obrirà 10 botigues a Portugal enguany i preveu continuar amb l'expansió internacional en el futur

La primera obertura al país lusità serà el 2 de juliol, a Porto

Mercadona obrirà 10 botigues a Portugal enguany i preveu continuar amb l'expansió internacional en el futur
12/03/2019 -

Mercadona obrirà el pròxim 2 de juliol la primera de les noves deu botigues previstes per a enguany a Portugal: sis a Porto, dos a Braga i dos a Aveiro.

Així ho ha anunciat hui el president de Mercadona, Juan Roig, durant la presentació dels resultats de la cadena de supermercats corresponent a l’exercici del 2018 i les previsions per al 2019.

Per al desembarcament al país lusità, Mercadona compta ja amb una plantilla de 300 persones i ha invertit vora 60 milions d’euros el 2018 que, a més de la construcció de les tendes, permetran inaugurar un bloc logístic a Póvoa de Varzim.

Així mateix, durant aquests dotze mesos la companyia ha seguit definint l’assortiment per a adaptar-lo als gustos i hàbits del client portugués, per al qual ha realitzat més de 2.000 sessions al centre de coinnovació de Matosinhos.

Com a resultat, Roig ha assenyalat que la companyia “canviarà el 50% de l’assortiment”. Es vendran productes portuguesos encara que també espanyols i tots ells portaran la doble identificació amb l’objectiu d'”unir sinergies”.

Preguntat pels motius que li han portat a obrir les primeres tendes a Porto, en compte de la capital del país, Lisboa, Roig ha explicat que es considera “molt espanyol i molt anticentralista” i “volia demostrar amb fets que Porto està tan bé com Lisboa; això a Espanya no ho portem molt bé, tots els AVE ixen i tornen al mateix lloc i no hi ha un Corredor Mediterrani”. “Portugal és alguna cosa més que Lisboa igual que Espanya és alguna cosa més que Madrid”, ha sentenciat.

“COMENÇA PER I”

Quant als plans d’expansió, Roig ha avançat que ja té “un altre país en la ment” que “comença per I”. És més “hi ha tres o quatre països”. No obstant açò, en ser repreguntat per si es referia a Itàlia, el president de Mercadona ha puntualitzat que la lletra ‘i’ correspon a “i d’internacional”, ha dit entre les rialles dels assistents.

En tot cas, ha assenyalat que els seus plans d’expansió internacional serien com a una “taca d’oli” i que no farà adquisicions. “Anem a obrir tenda a tenda”, ha conclòs.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 12 =