caixa popular

El Mercat de L'Escuraeta, un reflex de la tradició valenciana

Aquest mercat es troba als peus de la Catedral de València

El Mercat de L'Escuraeta, un reflex de la tradició valenciana
14/05/2017 -

Torna a València un dels mercats ambulants més antics de la ciutat, amb motiu de la festivitat de la Verge dels Desemparats. El segon diumenge del mes de maig, dia de la Patrona de la Comunitat Valenciana, als peus de la Catedral de València, s’inaugura el Mercat de L’Escuraeta. Un tradicional mercat, que es mantindrà fins al diumenge de la festivitat del Corpus (18 de juny).

Com mana la tradició, en aquest mercat podràs trobar els productes de tota la vida, entre els quals predomina la ceràmica valenciana, així com diferents recipients realitzats amb fang cuit. El Mercat de L’Escuraeta, que obri des de les 09.00 fins a les 21.00 hores, forma ja part de la memòria històrica dels valencians.

I és que el seu origen es remunta als temps de la cristianització de la ciutat, segles XVIII – XIV, quan, en un primer moment, els alfarers mostraven els seus treballs per a ser admesos en el Gremi Alfarer. Amb el pas del temps, aquest mercat es va convertir en el millor lloc per a comprar el material de cuina. Hui dia, el Mercat de L’Escuraeta, encara, manté viu l’esperit d’antany.

Per descomptat, un dels productes tradicionals que podràs trobar en aquest mercat és la ‘Campaneta de la Verge‘, una xicoteta campana de fang amb el jou de color roig, que els pares compraven als seus fills, així com els famosos xiulets amb forma de pardalet.

De forma paral·lela a aquest mercat, durant els dies 14, 20, 21, 27 i 28 de maig, en el Palau Marqués de Dos Aguas, tindrà lloc el taller de ceràmica ‘La Escuraeta’, en el qual s’ensenyaran les tècniques de la ceràmica, així com la tècnica del modelatge. L’horari d’aquest taller serà els dissabtes a les 18.00 hores, i els diumenges a les 11.00 hores.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − deu =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC