25n
25N
25N

El Mercat de Colom acull l'exposició 'Hispania Nostra. 40 Aniversari. Reconeixent el Patrimoni espanyol a Europa'

El Mercat de Colom acull l'exposició 'Hispania Nostra. 40 Aniversari. Reconeixent el Patrimoni espanyol a Europa'
06/04/2017 -

El Mercat de Colom acull l’exposició “Hispania Nostra. 40 Aniversari. Reconeixent el Patrimoni espanyol a Europa”, una mostra que ofereix abundant informació sobre els 191 guardons obtinguts per altres tants projectes de conservació del patrimoni de l’Estat. Podrà ser visitada fins al pròxim dia 20.

Es tracta d’un recorregut pels 40 anys de l’associació Hispania Nostra a través dels premis que Espanya ha rebut d’Europa al llarg d’aquestes quatre dècades. En total, són 191 projectes de conservació del Patrimoni Cultural i Natural que han rebut algun dels Premis Europa Nostra en aquests anys. Després del seu pas pel Mercat de Colom, la mostra continuarà en trànsit per diversos llocs de l’Estat.

L’exposició també arreplega els premis atorgats per Hispania Nostra des que va crear en 2012 els Premis a les Bones Pràctiques en Patrimoni Cultural i Natural. Dels 191 projectes de protecció i defensa del patrimoni cultural espanyol guardonats amb els Premis Europa Nostra, 21 s’ubiquen a la Comunitat Valenciana, i 15 estan a la província de València. Precisament, el delegat de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha recordat que l’any 2003 la restauració del Mercat de Colom va rebre un d’aquests guardons.

Espanya és el país europeu que més premis ha aconseguit fins al moment i en la mostra poden veure’s totes les comunitats autònomes premiades. L’exposició està organitzada per Hispania Nostra, una associació sense ànim de lucre, en sintonia amb l’organització Europa Nostra, l’objectiu de la qual és la defensa, salvaguarda i valorada del Patrimoni Cultural i Natural Espanyol.

Tant Vicent Sarrià, com el vicepresident de la Fundació Hispania Nostra, Carlos Morenés, han animat la ciutadania i les persones que visiten la ciutat a gaudir d’aquesta convocatòria, que estarà oberta al públic al Mercat de Colom fins al 20 d’abril.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + disset =

museo prehistoria
museo prehistoria