caixa popular

La guia del Mercat Central per als turistes més 'rebels'

El protocol de bones pràctiques en el Mercat Central de València ja ha entrat en vigor

La guia del Mercat Central per als turistes més 'rebels'
07/05/2018 -

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, el president de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé, el president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Francisco Dasí, i la presidenta de l’Associació de Guies Oficials de la Comunitat Valenciana, Teresa Blasco han signat un protocol de bones pràctiques per a garantir la convivència entre l’activitat comercial del Mercat Central i el turisme que se sent atret per un dels mercats més emblemàtics de la ciutat de València. Una reivindicació històrica del Mercat Central que, malgrat ser un gran reclam turístic per la seua història i arquitectura, no vol perdre l’essència de mercat que tant li caracteritza.

I és que aquest mercat, catalogat com Bé d’Interés Cultural (BIC), és un dels espais que més visites de turistes rep cada dia. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de València s’ha proposat un decàleg de bones pràctiques per a facilitar el turisme, però també que els centenars de valencians que s’acosten fins al Mercat Central per a comprar productes de qualitat, i de proximitat, puguen fer-ho de la manera més còmoda possible, evitant col·lapses dins del recinte.

Així, i cercant ‘orientar a les persones que es dediquen al desenvolupament de la professió de Guies de Turisme’, així com ‘conservar l’ús tradicional d’aquest mercat, mantenint la qualitat del seu servei’ aquest protocol recomana seguir una sèrie de pautes, entre les quals destaca que els guies turístics, que hauran d’anar acreditats amb la seua identificació de guia oficial, hauran de realitzar l’explicació sobre la història del Mercat Central en una de les set entrades al mateix, sense obstaculitzar l’entrada, i a una distància que permeta el pas dels clients al mercat. A més, el protocol recomana ‘evitar les visites a grups de turistes de més de deu persones’.

En aquest sentit, serà el Consistori, en col·laboració amb l’Associació de Venedors del Mercat Central, els encarregats de senyalitzar els punts de trobada per als grups turístics, així com les portes d’accés al mercat i els banys accessibles per als clients. Per això, es realitzarà una senyalització en diversos idiomes, però també es difondrà aquest protocol de bones pràctiques per a millorar la convivència entre aquests dos sectors que, coordinats, aporten importants beneficis econòmics al Mercat Central.

Així mateix, aquesta proposta acaba recordant una sèrie de normes bàsiques de comportament, com ‘evitar recórrer els passadissos del mercat en grup, no tocar el gènere, no realitzar fotos als llocs, excepte si existeix una indicació que el permeta o deixar lliures les escales d’accés al mercat, així com les rampes i els passamans’. Aquest protocol, que ja ha entrat en vigor, tindrà una durada d’un any, prorrogable a dos anys més.

Els mercats valencians: Tradició i gastronomia

La ciutat de València està repleta de mercats municipals, llocs de trobada en els quals no solament es poden comprar productes de proximitat i, per descomptat, de primeríssima qualitat, sinó que a més ofereixen, als visitants, la possibilitat de gaudir de la nostra gastronomia, envoltats del color, l’olor i els sabors més característics dels nostres mercats valencians. Són molts els restaurants, i molts els mercats municipals, en els quals poder gaudir d’aquesta experiència.

Sens dubte, el Mercat Central de València és un dels mercats estrella de la ciutat. A més de deixar-te portar per la seua sorprenent arquitectura i el seu ambient tan especial, en aquest mercat, trobaràs bars de luxe, com a ‘Central Bar’, obra del famós cuiner Ricard Camarena o ‘Super Gourmet’, situat en la façana del Mercat Central.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 2 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC