25n
25N
25N

Els mercadets tornen als carrers a partir del 30 d'abril, però amb condicions

Els mercats de venda no sedentària hauran de complir una sèrie de requisits per a garantir la distància social i controlar l’aforament

Els mercadets tornen als carrers a partir del 30 d'abril, però amb condicions
28/04/2020 -

L’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana presenta dades esperançadores com que el 62% dels municipis no registra nous casos positius, que les altes s’han triplicat o que la taxa d’incidència és de 26 valencians per cada 100.000, “la tercera part de la mitjana d’Espanya”, tal com ha apuntat el president de la Generalitat, Ximo Puig. I és que la Comunitat Valenciana es prepara per a iniciar el procés de desescalada amb diferents mesures que s’aniran posant en marxa gradualment i sota supervisió.

D’aquesta manera, dijous que ve, 30 d’abril, la Generalitat Valenciana ha autoritzat el muntatge dels mercats no sedentaris de proximitat, sempre que venguen productes de primera necessitat, i complint una sèrie de mesures per a garantir la higiene i la seguretat de la ciutadania. Aquests mercats, que es realitzen en diferents municipis de la Comunitat Valenciana, es podran realitzar si els diferents ajuntaments donen també llum verda.

Així, a més de només permetre l’obertura d’aquells llocs de productes d’alimentació i considerats de primera necessitat, els mercats de venda no sedentària també hauran de complir altres normes, com estar separats per una via de trànsit i amb una distància mínima entre ells de 6 metres, així com una separació lateral mínima de 2,5 metres entre els llocs.

Per descomptat, s’haurà de garantir el distanciament social. En aquest sentit, la resolució de la Conselleria d’Agricultura i Economia, que va avançar Efe, estableix que s’ha de mantenir una distància de 2 metres no només amb el client, sinó també entre els venedors d’un mateix lloc. En cas que no siga possible, tan sols podrà haver-hi un venedor en el lloc.

Una altra de les mesures establides per al desenvolupament de la seua activitat és que els mercats podran continuar realitzant-se als espais habituals, siguen llocs coberts o espais a l’aire lliure habilitats per a tal fi, sempre que estiguen delimitats amb tanques o altres objectes que permeten marcar els límits, la separació entre establiments i entre clients i el control de l’afluència.

En cas de no poder complir amb aquestes mesures, es podran traslladar els mercats ambulants a altres espais, com a instal·lacions esportives o similars, que sí que permeten controlar l’aforament i que es respecte el distanciament social per a evitar un repunt de contagis per Covid-19.

Finalment, la Generalitat deixa clar que s’autoritzen aquests mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat, però s’exclou a l’hostaleria i restauració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 9 =