25n
25N
25N

L'espai 'Mercabañal' obri aquest divendres amb 1.200 metres quadrats de "gaudi gastronòmic" a l'aire lliure

L'espai 'Mercabañal' obri aquest divendres amb 1.200 metres quadrats de "gaudi gastronòmic" a l'aire lliure
30/05/2019 -

L’espai gastronòmic ‘Mercabañal‘ obrirà aquest divendres en el barri homònim: el lloc consta d’un espai a l’aire lliure de 1.200 metres quadrats, que busca convertir-se en un “nou punt de trobada social dedicada al gaudi gastronòmic i a l’oci nocturn” amb la intenció d'”alçar entre tots” el barri mariner.

L’establiment obrirà les seues portes al públic aquest divendres al migdia. Aquest mercat urbà està al seu torn dividit en cinc espais: El Bar, La Freiduría, Els Ultramarins, La Paraeta i Pizza Lab.

‘Mercabañal’ té el propòsit que el Cabanyal, en paraules d’un dels membres del projecte, el fundador del Grup Brassa, José Miralles, “es rehabilite i agafe aqueixa força que ha tingut tota la vida”. Així ho ha assenyalat Miralles aquest dijous en l’acte de presentació, on ha assenyalat que no entenia per què el Cabanyal no tenia un mercat gastronòmic, quan “existeixen en tota Espanya”.

Miralles assegura haver “mamat” el barri, ja que els seus pares tenien posats de peix en el mercat del Cabanyal i la seua tia encara treballa de pescatera en el barri. “S’espera que això servisca com una pinzellada perquè arranque aquest barri i arreglar les coses que cal arreglar, perquè ara es fan les coses bastant bé i per això volem alçar-ho entre tots”, ha afegit.

L’arquitecte encarregat de l’obra de l’espai, Hugo Cerverón, afirma que han pretés imitar l’estil de ‘La Casa de la Mar’, amb la reutilització de materials com la fusta o els contenidors marítims de 20 o 40 peus. “Hem reutilitzat tota la gràfica i els materials que el Cabanyal té, per exemple s’han recuperat 35 mosaics de les cases més emblemàtiques del Cabanyal”, han explicat.

Un altre dels integrants del projecte, el publicista Borja González, ha informat que en el local es desenvoluparan esdeveniments que no s’anunciaran. “Se’ls trobarà qui vinga, hi haurà des de performances a concerts o representacions teatrals, però s’admeten suggeriments”, ha remarcat González, que vol “créixer com a hostaler” després de gestionar durant sis anys el club de jazz ‘La Vitti’.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020