caixa popular

Mens sana in corpore sano

06/03/2017 -

València, terra de l’esport a l’aire lliure. El bon clima que es gaudeix en la capital del Túria quasi els 365 dies de l’any, les característiques de la Ciutat en si i les excel·lents platges donen per a practicar qualsevol tipus d’esport ara mateix de moda. Futevolei, futbol platja, tennis platja, running, bici, triatló o, fins i tot, el crossfit que, malgrat que ser més d’interior, també existeixen parcs habilitats per a este nou esport en auge.

És igual el tipus de disciplina que vulgues practicar o si ho has fet amb anterioritat o no. Començar és qüestió de saber quins són els teus objectius: practicar per a perdre pes, per salut, per eliminar l’estrés diari o per simple diversió… el primer sempre serà tenir clara la finalitat i després, depenent de les preferències de cadascun, triar com serà l’especialitat adequada per a determinar el programa a seguir.

En els últims anys s’ha pogut observar com ha anat augmentat el nombre de persones que practiquen esport a l’aire lliure destacant disciplines com el running, triatló o alguna de les modalitats que es practiquen en l’arena com el futevolei, voley platja, tennis platja… que, malgrat que ser considerats minoritaris ja expliquen tant amb un gran nombre de practicants com de seguidors. Cal destacar que muntar amb bici a València és cada vegada més atractiu perquè quasi pots circular per tota la ciutat a través dels diferents trams de carril bici que s’estan implantant. Seguint el deixant d’altres ciutats europees, València pot convertir-se en un referent perquè els seus ciutadans es desplacen amb bicicleta ben siga a estudiar, treballar o per puro plaure.

Una vegada clar l’objectiu i escollida la modalitat esportiva a practicar és qüestió de dedicació, constància i sacrifici. Els inicis sempre són complicats però amb esforç i paciència arriben els resultats. Siga quin siga el motiu i la disciplina, la veritat és que practicar esport sempre serà beneficiós per al seu benestar.

Aprofitar la magnífica ciutat i el clima del qual disposem està a l’abast de tots, xiquets i majors poden donar els seus primers passos de forma individual o col·lectiva. L’esport no solament beneficia al cos sinó que, sobretot en els més xicotets, té una gran importància en l’educació en fomentar valors com la disciplina, la companyonia, el treball en equip, la constància, superació… tots ells molt valorats en els professionals de hui dia i que des de la infantesa es poden aprendre de forma divertida.

Per tot açò, i està més que provat, que la gent que practica esport en el seu moment a dia millora el seu rendiment en tots els seus àmbits, la seua salut, el seu benestar, la seua felicitat i, en definitiva, la seua vida perquè ja se sap que mens sana in corpore sano.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

1 Comentari

  1. Nacho.
    Nacho. març 07, 18:34

    Me ha gustado lo que dices. Quién pudiera seguir tu ritmo.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − sis =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris