25n
25N
25N

Menors tutelats participaran en tallers de teatre impulsats per la Conselleria d'Igualtat

11/05/2019 -

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha posat en marxa tallers de teatres en diferents centres d’acolliment per a xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat, segons ha explicat la directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, qui ha destacat “la importància de l’oci educatiu com una eina potent d’inclusió”.

Molero ha destacat que aquesta iniciativa respon a les línies d’actuació basades en l’equitat de les polítiques públiques impulsades pel seu departament, per a “compensar les desigualtats que condicionen el gaudi dels drets de la infància i l’adolescència”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, ha assenyalat que la Llei de Drets i Garanties de la Infància i Adolescència, precisament, reconeix el dret dels xiquets, xiquetes i adolescents a “participar en la vida cultural i artística de la comunitat, per entendre que la cultura contribueix al desenvolupament de la seua identitat”.

Per això, Molero ha assegurat que la Conselleria sempre està disposada a adoptar les mesures necessàries per a “possibilitar la participació d’aquests xiquets, xiquetes i adolescents en activitats culturals de tota índole”.

La responsable del ram ha explicat que els xiquets, xiquetes i adolescents tutelats per la Generalitat, a causa de la seua situació de desemparament, constitueixen un grup de persones “especialment vulnerables i en risc d’exclusió social; especialment, aquells que es troben subjectes a mesures d’acolliment residencial”.

En aqueix sentit, ha precisat que el seu accés a les activitats artístiques i culturals comunitàries ha estat “seriosament limitat a causa de les seues circumstàncies personals i familiars, igual que el seu dret a participar plenament en la vida cultural i artística comunitària”.

REPRESENTARAN LES OBRES AL JUNY

Els tallers són impartits de forma simultània a Alacant, Castelló i València, al llarg dels mesos d’abril i maig d’enguany, per professionals de les arts escèniques. Tenen una durada total de 30 hores i a ells assisteixen entre sis i deu xiquets, xiquetes o adolescents en cada centre.

Segons ha assenyalat Rosa Molero, la posada en escena de les obres produïdes pels participants en aquests tallers es produirà el mes de juny, coincidint en la finalització del curs escolar, en uns locals adequats per a les representacions teatrals, que permeten, a més, l’assistència com a públic d’altres menors d’edat acollits en centres d’acolliment residencial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria