25n
25N
25N

"El sistema està funcionant". Menor letalitat i menys ingressos hospitalaris per coronavirus

És essencial continuar complint amb les mesures sanitàries per a continuar controlant la traçabilitat del virus i evitar nous confinaments

"El sistema està funcionant". Menor letalitat i menys ingressos hospitalaris per coronavirus
01/09/2020 -

La Comunitat Valenciana continua sumant nous casos de coronavirus cada dia. Des que va finalitzar l’estat d’alarma i va començar la mobilitat de la ciutadania, les xifres de positius s’han disparat i, a vegades, ha arribat a multiplicar el nombre de positius per dia en els inicis de la pandèmia. No obstant això, la situació no és tan crítica.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat, en una entrevista en Cadena Ser, que si bé és cert que “estem detectant molts casos en les últimes setmanes” – gràcies també al nombre de rastrejadors amb els quals compta la Comunitat Valenciana– ha baixat significativament tant els índexs de mortalitat, com els ingressos hospitalaris.

De fet, s’ha passat d’un nivell de letalitat del 8,3 en la primera onada al 0,25 per cent en l’actualitat. Així mateix, com ha apuntat Puig, “en l’inici de la pandèmia, hi havia un 20% d’ocupació als hospitals i les UCI estaven en el 60% del total. En canvi, ara, la Comunitat Valenciana es troba amb un 4% d’ingrés hospitalari i una ocupació de les UCI del 6%“.

“El sistema està funcionant dins de les dificultats”. Així i tot, és essencial no abaixar la guàrdia i continuar complint amb les mesures sanitàries per a poder frenar l’expansió del virus, que ha situat a Espanya és un dels països europeus amb major taxa de contagis. La Comunitat Valenciana, per part seua, continua tenint un índex de contagi per davall de la mitjana espanyola gràcies, en part, a la realització de PCR.

Cada dia es fan més de 9.000 PCR que ens permeten no només detectar al virus de forma més ràpida, sinó també poder prendre mesures per a no agreujar la situació”. Un clar exemple d’això han sigut les mesures de contenció que s’han establit per a València ciutat que, entre altres, limita les reunions socials a 15 persones i prohibeix les eixides i visites a les residències o l’última decisió de Sanitat de confinar la localitat de Benigànim davant la pèrdua de traçabilitat del virus.

El president ja ha anunciat que aquest tipus de mesures s’aplicaran sempre que siga necessari “a favor de la seguretat sanitària” perquè, com ha apuntat, les mesures cal prendre-les quan existisca risc que “el virus puga propagar-se més enllà del raonable de la pandèmia”. Per aquest motiu, malgrat que la situació no siga tan crítica com a l’inici de la pandèmia, al març, la veritat és que és responsabilitat de tota la ciutadania continuar complint amb les directrius sanitàries per a véncer al virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =