25n
25N
25N

Menguzzato agraïx a Herrera el treball al capdavant de la Policia Local i proposa José Serrano com a cap de departament

L’alcalde ha explicat que el nou intendent haurà de fer front a un model policial que busque la mediació i que faça efectiu el treball de proximitat i ajuda ciutadana

Menguzzato agraïx a Herrera el treball al capdavant de la Policia Local i proposa José Serrano com a cap de departament
03/12/2016 -

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha agraït este divendres a José Vicente Herrera el treball desenvolupat al capdavant de la Prefectura de Departament de la Policia Local de València, després que presentara el dijous la seua renúncia per “motius estrictament personals”. 

Segons ha informat la regidora, este viernes s’ha iniciat el procediment administratiu amb la proposta de nomenament motivat de l’intendent general José Serrano (1954), com a nou cap de la Policia, un nomenament que serà ratificat en la pròxima sessió de la Junta de Govern Local.

Amb esta proposta, la regidora ha apuntat que es reforçarà la policia de proximitat per a atendre les necessitats i els problemes dels veïns i veïnes de la ciutat. En este sentit, ha precisat que en les reunions que han mantingut amb la delegació, amb les associacions i amb les entitats veïnals han situat el focus d’atenció en l’oci nocturn o la convivència en zones com Russafa, Ciutat Vella, Orriols o el Cabanyal.

L’alcalde de València, Joan Ribó, també ha agraït el treball que ha dut a terme José Vicente Herrera durant estos anys, “un treball del qual ara pren el relleu José Serrano, amb una trajectòria de més de 30 anys en el cos local de la Policia”.

“Serrano haurà de fer front a un model policial que busque la mediació i que faça efectiu un treball de proximitat i ajuda ciutadana amb la fermesa que requerixen els problemes de convivència que puguen generar-se en els nostres barris. Els dos factors són compatibles i han de fer-se efectius. Una comesa per a la qual compta tant amb la meua confiança com amb la de la regidora de Protecció Ciutadana”, ha assegurat l’alcalde.

Serrano forma part del cos de la Policia Local de València des de l’any 1981. En 1990 va ascendir a oficial i tres anys després passà a ser intendent principal, un càrrec que ocupà fins que en 2005 va ascendir a intendent general. Quant a la formació acadèmica, és llicenciat en Geografia i professor d’educació general bàsica per la Universitat de València.

Dins del cos, fins a 1993 ha estat en diverses destinacions de l’organització com a agent i oficial. Fins a 1995, ja com a oficial (actual intendent principal), va ser cap de la 7a Unitat de Districte (Marítim). Posteriorment, fins a gener de 2001, va ser cap de la 1a Unitat de Districte (Ciutat Vella); fins a gener de 2002, de la 2a Unitat de Districte (Russafa), i fins a 2004, cap de la 4a (Abastos).

De 2004 a 2005 ha estat al capdavant de la 5a Unitat (Trànsits) i de 2005 a 2015, de la Divisió Territorial Nord (districtes de Trànsits, Exposició i, ocasionalment, Marítim). Al desembre de 2015, passà a ser intendent general de la Divisió de Gestió Operativa i Inspecció de Servicis.

Així mateix, des de febrer de 2004 i fins a l’actualitat, ha exercit de coordinador de la Policia de Barri i d’Educació Viària; des de juny de 2005 i fins a desembre de 2015, ha estat en la direcció del Grup GAMA contra la violència de gènere.

En la seua trajectòria professional també destaca la seua experiència com a professor col·laborador de l’IVASPE des de 1994 fins a 2008; responsable del sosteniment teoricopràctic dels equips de la Policia de Proximitat, i membre de l’equip de recerca de la Universitat de València en estudis sobre el territori i el patrimoni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =