caixa popular

Torrent presenta la seua memòria de Responsabilitat Social Corporativa

La Sala Cívica de l’Antic Mercat serà testimoni aquest divendres del lliurament del certificat d’AENOR al consistori en la ‘Jornada sobre RSC a l’Horta Sud’

Torrent presenta la seua memòria de Responsabilitat Social Corporativa
29/11/2018 -

L’Ajuntament de Torrent presenta aquest divendres la seua primera Memòria de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) corresponent a l’exercici 2015-2016. La Sala Cívica de l’Antic Mercat acollirà des de les 9.30 hores una ‘Jornada sobre la responsabilitat social corporativa a l’Horta Sud’ en l’administració i el sector privat de l’Horta Sud i en ella està previst que participen Orencio Vázquez (Observatori RSC), Salvador Ibáñez (AENOR) i Gabriel García (UPV), a més de l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, així com representants de Caixa Rural Torrent, Aigües de l’Horta, Florida Universitària, Fundació Horta Sud i de Blatem.

L’alcalde Jesús Ros i el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, han presentat aquest dimecres els resultats de l’anàlisi de les polítiques socials econòmiques, socials i mediambientals que ha obtingut la certificació de AENOR, que el divendres farà lliurament d’aquest reconeixement a l’Ajuntament de Torrent, convertint-se en un dels primers consistoris de tot el territori espanyol a aconseguir-lo. Andrés Campos ha assenyalat que l’autoavaluació de les polítiques i serveis “és un exercici necessari per a analitzar el seu impacte en la ciutadania i el seu entorn. D’està manera sabem què fem, com ho fem i en què podem millorar”.

En relació al text que es presentarà, i més concretament a l’impacte de les activitats sobre el Medi Ambient –un dels àmbits de la RSC-, Campos ha exposat com s’ha millorat en la gestió de residus i, especialment, de la recollida d’oli usat. En aquest sentit, s’ha passat de 2 a 17 contenidors destinats a aquest efecte. Igualment, també ha crescut notablement l’ús del servei de bicicletes públiques TorrentBici. L’edil de Gestió de Recursos i Modernització ha posat també com a exemple la significativa reducció de la petjada de carboni, que ha passat de més de 2 milions de tones en 2015 a 500.000 tones en 2018.

També s’ha analitzat l’increment en el percentatge de proveïdors locals (valencians) de l’Ajuntament, passant del 48% en 2015 a més de 77% de l’actualitat, o de la reducció de la mitjana mitjà de pagament, baixant dels prop de 60 dies a tan sols 14 en els últims tres anys.

Entre les dades presentades sobre l’atenció a les persones destaquen les ajudes d’emergència –quasi 12.000 persones van ser ateses en els quatre centres socials en 2016-, els resultats del Pla Municipal de la Gent gran i les més de 300 ajudes a famílies concedides amb plans d’Igualtat.

El document presenta també les ajudes municipals per a l’educació i material de primària, secundària, escola d’adults i escola de música. Més de 7.000 persones es van beneficiar en 2016 d’alguna de les ajudes o subvencions. També es descriuen els programes d’ocupació posats en marxa a través de l’empresa municipal IDEA’T. En l’apartat dedicat a la Innovació es destaca l’augment de gestions ciutadanes realitzades a través de les eines electròniques.

La Responsabilitat Social Corporativa es basa en el compromís de les empreses i les organitzacions cap a les necessitats del seu entorn en els diferents àmbits –transparència, sostenibilitat, persones, etc.- més enllà del que exigeix la legislació vigent.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 10 =