25n
25N
25N

‘Memòria de la Modernitat’ ofereix un diàleg amb Vicente Blasco Ibáñez

‘Memòria de la Modernitat’ ofereix un diàleg amb Vicente Blasco Ibáñez
18/01/2019 -

L’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, que actualment exposa prop d’un centenar de tresors artístics de la Diputació de València a Ontinyent, oferirà aquest dissabte, 19 de gener, un diàleg amb l’obra ‘Bust de Vicente Blasco Ibáñez’ (1909), de Mariano Benlliure Gil. Es tracta de l’última “conversa” amb una obra programada en la capital de la Vall d’Albaida, en què l’historiador de l’art Javier Martínez abordarà les peculiaritats de la peça del reconegut artista, que va retratar a les figures més significatives de la societat espanyola des del final del segle XIX fins al començament del XX.

Aquesta activitat paral·lela a la mostra tindrà lloc a les 18.30 hores a la Casa de Cultura d’Ontinyent i servirà com a avantsala de la posterior visita guiada a l’exposició. La mostra és una selecció de peces procedents del patrimoni artístic de la Diputació, que compta amb més de 4.500 creacions artístiques entre pintures, dibuixos, escultures i gravats. Totes aquestes activitats són gratuïtes i es convida a participar en elles a centres escolars, associacions i col·lectius de tota mena tant de la ciutat com de la comarca.

‘Memòria de la Modernitat’ fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai per a donar visibilitat a les dones artistes, moltes d’elles becades per la Diputació, i també inclou obres que aborden temàtiques amb un elevat compromís social i polític, així com un constant diàleg entre el passat i el progrés.

Prop de 5.000 visites

Prop de 5.000 persones han visitat ja a Ontinyent aquesta exposició des del passat 29 d’octubre. La mostra acumula al voltant de 45.000 visites des que va obrir les seues portes a Requena, després del seu pas per Alzira i Gandia. Els qui decidisquen visitar-la podran gaudir amb fins a sis Sorollas, entre ells ‘Pescadores valencianes’; ‘El guardavia’ d’Ignasi Pinazo Camarlench; ‘Escola de París’ d’Equip Crònica; ‘La matança del porc’ de Rafael Armengol o ‘Jove’ d’Aurora Valero, entre altres joies del patrimoni provincial.

Les persones interessades a participar en les activitats emmarcades dins de ‘Memòria de la Modernitat’ a Ontinyent fins a finals de febrer poden inscriure’s a través del telèfon 962918230 o el següent correu electrònic: ontinyent.cultura@cv.gva.es. De manera paral·lela a aquesta mostra, també pot visitar-se en el Centre Cultural de l’Obra Social de Caixa Ontinyent una segona exposició, ‘Coneix la Diputació’, en la qual es dóna a conéixer la institució provincial de forma didàctica a través de panells fotogràfics i textos.

Currículum de l’expert

Javier Martínez és investigador predoctoral del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, on també va realitzar els seus estudis de grau i màster. La seua tesi aborda l’estudi de les relacions de gènere i sexualitat en el segle XIX espanyol. Actualment participa en diferents projectes museístics i expositius, i és president de l’associació de joves investigadors de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − quatre =

CCCC
activem alfafar