caixa popular

'Memòria de la Modernitat' descobreix els tresors de la Diputació

Esta exposició portarà a Requena, Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent 125 obres entre les quals es troben peces de Ribalta, Sorolla, Pinazo, Benlliure, Equip Crònica, Alfaro o Miquel Navarro

En els pròxims mesos 125 obres que recorren part de la història de l’art valencià, des del gòtic i el barroc, fins als segles XIX i XX visitaran Requena, Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent. Estes obres pertanyen a la col·lecció de la Diputació, conformat per més de 4500 obres entre pintures, dibuixos, escultures i gravats i que en part són desconegudes pel gran públic, i inclouen peces de Ribalta, Sorolla, Pinazo, Benlliure, Equip Crònica, Alfaro o Miquel Navarro.

Està exposició, Memòria de la Modernitat, forma part del programa ‘La Diputació a les Comarques’, que cerca donar a conéixer el patrimoni artístic de la Diputació i a la mateixa institució. L’exposició està comissariada per investigadors pertanyents a la Universitat de València/ Estudi General. La primera parada serà a Requena, s’inaugurarà divendres que ve 26 de maig, i es podrà observar els cinc grans apartats en els quals està estructurada l’exposició: Les beques de la Diputació, aprenent a ser artista; La imatge representada: retrats i autoretrats; La visió de l’espai, el paisatge natural i el paisatge urbà; Dones artistes i finalment Tradició i avantguarda: la modernitat rescatada.

“Som conscients que allò que no es coneix no es pot apreciar i és obligació dels quals vam governar les institucions fer que la ciutadania ens conega”, assenyalava el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, qui afegia que “amb este projecte complim amb una de les principals apostes d’este equip de Govern, que és dignificar la institució i acostar-la a la ciutadania. A més, Per què un veí de Requena o Gandia ha de desplaçar-se fins a València per a gaudir de les obres de Sorolla o Pinazo?”. En esta línia també es pronunciava Pepe Ruiz, diputat de l’àrea d’Administració General i Formació, qui assenyalava que “ha arribat l’hora que tota la societat valenciana conega el valor d’este patrimoni que és de totes i tots els valencians”.

Per la seua banda, Rafael Gil, un dels comissaris de la mostra, ha revelat que s’ha descobert un grau de modernitat en l’art contemporani valencià absolutament desconegut fins ara. “En les més de 4000 peces que constitueix el fons de la Diputació de València s’han trobat un conjunt d’obres compreses entre 1930 i 1970 que són d’una qualitat i una modernitat comparables al que s’està fent en la resta d’Europa en estos moments. Este tipus d’obres, eixes temàtiques, eixes tècniques són completament ignorades per la història de l’art valencià i cal tenir-les en consideració, valorar i donar-les a conéixer perquè açò canvia la consideració i com fins ara s’ha explicat la història de l’art valencià”, assenyalava el catedràtic Rafael Gil qui afegia que “en molts casos eren autors reconeguts i altres obres d’autors coneguts d’una època en la qual s’utilitzaven tècniques molt avantguardistes i que no s’han considerat a l’hora d’escriure la història de l’art valencià”.

 

Un projecte integral dirigit a les comarques valencianes

Al costat de l’exposició ‘Memòria de la modernitat’ es realitzaran tot un seguit d’activitats paral·leles per a difondre el patrimoni artístic de la institució i fer partícips a les diferents poblacions de la zona, accions que s’emmarquen en el programa ‘La Diputació a les Comarques’.

D’esta manera, s’ha organitzat la mostra ‘Coneix la Diputació’, que se centra a difondre el funcionament i tasques de la Corporació. Així mateix, hi haurà visites guiades, tallers, trobades amb artistes, taules redones, rutes temàtiques nocturnes i concerts, entre altres activitats, tot amb l’objectiu d’acostar la institució provincial a la ciutadania, així com el seu ric patrimoni artístic a les comarques valencianes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris