25n
25N
25N

‘Memòria de la Modernitat’ mostra les joies artístiques de la Diputació en Sagunt

‘Memòria de la Modernitat’ mostra les joies artístiques de la Diputació en Sagunt
03/05/2019 -

L’exposició itinerant de la Diputació de València, ‘Memòria de la Modernitat’, mostrarà les joies artístiques pertanyents al ric patrimoni cultural de la corporació provincial a través de visites guiades programades per a aquest cap de setmana, el dia 4 de maig a les 19 hores i el diumenge 5 de maig a les 12 hores, a la Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa de Sagunt, cedida per aquesta entitat a l’Ajuntament per a albergar aquesta selecció artística.

La mostra, que romandrà en la capital del Camp de Morvedre fins al 14 de juliol amb obres de Sorolla, Pinazo i Equipo Crónica, entre altres artistes que engrandeixen la col·lecció de la Diputació, també pot visitar-se en horari de 17 a 21 hores els dies laborables, els dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores.

L’exposició, que reuneix a Sagunt quasi un centenar de tresors de l’art valencià: pintures, dibuixos, escultures i gravats, es complementa amb activitats gratuïtes, com a visites guiades, taules redones, diàlegs amb les obres, tallers didàctics familiars i escolars o visites comarcals amb la finalitat d’acostar l’art a tota la comarca.

‘Memòria de la Modernitat’ fa un recorregut per la història de l’art valencià des del gòtic fins a l’actualitat, amb especial atenció als segles XIX i XX. Així mateix, dedica un espai per a donar visibilitat a les dones artistes, moltes d’elles becades per la Diputació, i també inclou obres que aborden temàtiques amb un elevat compromís social i polític, així com un constant diàleg entre el passat i el progrés.

Més de 50.000 visites

La mostra acumula ja més de 50.000 visites des que va obrir les seues portes a Requena, després del seu pas per Alzira, Gandia i Ontinyent. Els qui decidisquen visitar-la podran gaudir amb novetats destacades com ‘El último día de Sagunto’, de Francesc Domingo, ‘Cuento de invierno’’, d’Isabel Tristán, o ‘Retrato de una dama’, d’Agustí Esteve, totes aquestes vinculades a Sagunt.

De la mateixa manera, podran veure obres de grans mestres, com ‘El Palleter’ de Sorolla; ‘El guardavías’, d’Ignacio Pinazo i Camarlench; ‘Escuela de París’, d’Equipo Crónica; ‘El cristo crucificado con la Virgen María y San Juan’, de Francisco Ribalta; o ‘Retrato de Arzobispo de Valencia Francisco Ximénez del Río’, de Vicent López, entre altres quadres rellevants. Al voltant de 1.500 persones han visitat ja la mostra a la Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − un =

museo prehistoria