caixa popular

‘Memòria a l’escola’ sensibilitza als estudiants de secundària sobre la repressió franquista

Rosa Pérez Garijo: “La ciutadania més jove desconeix el que va ocórrer en la història recent i més fosca del nostre país, perquè no s’estudia en les aules”

‘Memòria a l’escola’ sensibilitza als estudiants de secundària sobre la repressió franquista
22/03/2018 -

Fills del Silenci deu el seu nom a la coneguda cançó del músic valencià Raimon, la qual sona com a teló de fons a l’inici del documental. Aquesta és una de les particularitats que aprendran els estudiants de secundària en visionar el migmetratge i treballar en l’aula les unitats didàctiques del programa ‘Memòria a l’escola’, promogut per la Diputació de València amb la intenció de sensibilitzar a l’alumnat sobre la repressió sistemàtica exercida pel franquisme.

“L’objectiu d’aquest pla és que arribe als estudiants de secundària. La ciutadania més jove desconeix el que va ocórrer en la història recent i més fosca del nostre país, perquè no s’estudia en les aules”, ha manifestat la delegada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo. En paraules de la diputada, “és fonamental dur a terme polítiques de memòria, justícia i reparació a les víctimes del franquisme, ja que fins a l’actualitat les polítiques han sigut, més bé, de ‘desmemòria’”.

El programa ‘Memòria a l’escola’ distribuirà als centres de secundària de la Comunitat Valenciana, en col·laboració de la conselleria d’Educació, el documental Fills del Silenci i el seu corresponent material didàctic, presentats aquest matí en la Corporació provincial. Juntament amb Pérez Garijo, han acudit a l’acte Rosa Brines, directora del film, Pedro Sigler, en representació de la conselleria, i José Valero, director dels centres de formació de professorat CEFIRE.

“El major repte ha sigut explicar 40 anys d’història en 40 minuts”, ha resumit la directora de Fills del Silenci, qui ha assenyalat la dificultat de transmetre valors, basant-se en la Declaració Universal dels Drets Humans, “contra les barbàries perpetrades per l’ésser humà al llarg de la història”.

D’aquesta forma, el programa ‘Memòria a l’escola’ aborda d’una manera pedagògica el que va suposar la violència del règim franquista en temps de pau. Açò requerirà la formació del professorat per a treballar el material en l’aula, a través d’unes jornades dutes a terme per CEFIRE amb la intenció de, en paraules dels seus portaveus, “fomentar la tolerància i no tornar a repetir els errors comesos”.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC