25n
25N
25N

Meliana recepciona les obres del palauet de Nolla

Meliana recepciona les obres del palauet de Nolla
07/05/2020 -

L’Ajuntament de Meliana ha recepcionat les obres del palauet de Nolla en haver finalitzat la fase de rehabilitació més important en la recuperació de l’edifici. Les obres, adjudicades a l’empresa Construcciones Nebot Adelantado, SL per 579.532,67 €, començaren l’abril del 2019 i s’han allargat un poc més del previst per la situació de l’estat d’alarma amb motiu de la COVID-19. El palauet de Nolla és un dels edificis patrimonials més importants del municipi i de la comarca i, juntament amb la fàbrica annexa, fou bressol del mosaic Nolla, el paviment industrial de final del segle XIX i mitjan del segle XX que va tindre una expansió comercial d’abast internacional.

Com destaca l’alcalde i reponsable d’Urbanisme, Josep Riera: “ha sigut la primera intervenció integral i en profunditat, ja que hem actuat en elements de consolidació de l’edifici com ara els forjats, tota la fusteria exterior o les façanes sud i est, però també ha servit per a actuar ja en els elements decoratius, com ara àmplies zones de diferents paviments Nolla, les motlures decoratives en escaiola o les pintures decoratives en sostres i parets”. En tots aquests processos, s’ha comptat amb un grup multidisciplinar de professionals i persones expertes.

El màxim responsable municipal recorda: “després d’aquesta intervenció, l’edifici començarà a tindre un ús públic i serà visitable, també com a part de l’oferta turística de Meliana, ja que és un dels elements que aportem a l’itinerari patrimonial del projecte Turisme Carraixet”. En aquest sentit, cal incidir que és un dels requisits del programa europeu FEDER, vinculat amb la projecció turística. Les previsions d’obertura i la programació inicial prevista s’han vist afectades per la crisi sanitària i el procés de desconfinament i de represa de les activitats. En aquest sentit, Riera explica: “no serà fins que entrem en la fase 2 que, com s’ha fixat des del govern de l’estat, podrem començar a obrir el palauet amb activitats i grups reduïts. En aquest sentit, estem refent tot el plantejament inicial, però sempre donant-li al palauet i al mosaic la rellevància i la importància que han assolit”.

El cost total del programa ha sigut de 610.000 €, dels quals 252.000 € han correspost a fons europeus FEDER dins del programa de rehabilitació de patrimoni impulsat per Presidència de la Generalitat Valenciana i la resta a fons propis i de la Diputació de València. En el programa s’ha inclòs el material audiovisual divulgatiu que s’ha elaborat perquè les persones que visiten el palauet puguen conéixer tant el procés de rehabilitació -material eleborat per l’arquitecta i fotògrafa, Milena Villalba, i Santi H. Puig-, i la importància del mosaic Nolla i del palauet en el context socioeconòmic dels segles XIX i XX -material elaborat per la productora Barret, Cooperativa Valenciana-.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 18 =