25n
25N
25N

Meliana inicia el quart programa d’itineraris d’inserció sociolaboral

Meliana inicia el quart programa d’itineraris d’inserció sociolaboral
14/10/2020 -

L’Ajuntament de Meliana ha posat en marxa, per quart any consecutiu, el Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral. Es tracta d’un programa cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Té com a objectiu afavorir la inserció sociolaboral de prop de 100 persones del municipi en situació de vulnerabilitat.

Les persones participants han estat derivades des de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament i acudeixen a les instal·lacions de l’Escola de Persones Adultes (EPA) de Meliana per a desenvolupar el programa. S’hi inclouen accions d’atenció individualitzada i accions grupals. En les sessions grupals es duen a terme diferents tallers per a millorar les competències digitals, personals, laborals o la competència lingüística, la finalitat de les quals és afavorir la integració social i millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

Per a la regidora de Serveis Socials, Marta Valero, “enguany el repte és no deixar arrere les persones més vulnerables que estan patint les conseqüències més dures de la crisi econòmica i de la pandèmia”. Per això es reforçaran totes les accions que permeten pal·liar-ne els efectes més directes.
Enguany, com l’any passat, s’han programat al llarg de tot el programa de classes d’espanyol per a persones immigrades i classes d’alfabetització, que s’ha reforçat amb una altra professora. També a les instal·lacions de l’EPA s’impartirà formació, amb teoria i pràctiques en empresa, l’especialitat formativa de la qual atendrà les necessitats del mercat laboral.

Atesa la situació extraordinària actual i per al correcte desenvolupament del programa, indica la regidora: “tractarem d’atendre com més persones millor tot tenint en compte les pautes i els protocols sanitaris i de seguretat, amb molta il·lusió i amb molta precaució”.
L’equip del programa està integrat per huit professionals, una directora del programa, quatre d’elles tècniques en orientació laboral, una auxiliar administrativa i les dues professores de castellà per a persones immigrades. El programa finalitzarà a final d’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − setze =

bombers
CCCC
bombers