25n
25N
25N

Continuen els treballs de renovació d'ascensors i escales mecàniques de Metrovalencia en l'estació de Colón

Continuen els treballs de renovació d'ascensors i escales mecàniques de Metrovalencia en l'estació de Colón
20/07/2019 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) continua amb el seu programa de millora i renovació d’ascensors i escales mecàniques de les estacions de Metrovalencia.

Dins d’aquestes actuacions, l’empresa pública ha iniciat aquesta setmana els treballs de substitució de les quatre escales mecàniques de l’estació de Colón que comuniquen el vestíbul amb l’andana d’aquestes instal·lacions. Aquests treballs es realitzaran de manera progressiva i mantenint tres escales en servei. FGV estima que la renovació d’aquests equips estarà completada al llarg del mes d’agost.

Els treballs en l’estació de Colón se sumen als que FGV ja ha completat entre els mesos de juny i juliol en l’estació de Xàtiva, en el seu accés principal.

Aquestes actuacions estan incloses en el contracte de manteniment i conservació d’aquests equips, en vigor des de l’any passat i que compta amb una dotació econòmica de 7.258.615 euros, i un termini de quatre anualitats amb possibilitat de pròrroga de dos anys més.

Les actuacions previstes estan adaptades als paràmetres de seguretat establits per la norma UNE-EN-115-2.

Amb aquestes intervencions, la Generalitat es marca com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat de les persones que utilitzen els serveis de Metrovalencia.

Actuacions previstes i realitzades

Una vegada completats els treballs de l’estació de Colón, ja entre finals d’agost i principi de setembre, FGV procedirà a canviar els dos ascensors d’accés a l’estació de Xàtiva. La finalitat és instal·lar elevadors nous, elèctrics, en substitució dels equips hidràulics actuals.

Els nous ascensors inclouen també millores en matèria d’accessibilitat com a portes de cristall transparent; braille i macrocaràcters en les botoneres; bucles inductius en l’intèrfon; dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual; i comandaments a distància que permeten sol·licitar a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.

Els treballs de renovació d’ascensors i escales mecàniques van començar a la fi de 2018, En aquestes primeres intervencions es va realitzar un manteniment de cicle llarg de les quatre escales mecàniques de l’estació de Xàtiva, en el seu accés secundari al carrer Ribera.

Altres actuacions ja completades han afectat les escales mecàniques de la pròpia estació de Colón, entre el vestíbul i el carrer, i a Àngel Guimerà, en el seu accés secundari al carrer Palleter, i els ascensors d’Avinguda del Cid que han sigut renovats.

Aquests treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a prolongar la vida útil d’aquests equips en perfectes condicions. Aquestes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, amb la finalitat de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques en les quals està previst actuar en sis anys és de 48.

Respecte als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no solament en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servei i accessibilitat.
El nombre d’ascensors en els quals està previst intervindre en aquest període de sis anys és de 17.

La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius que ha establit FGV per a respondre a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats o mobilitat reduïda.

Totes les actuacions en ascensors i escales mecàniques contemplen incorporar el sistema MAX de Thyssenkrupp Elevadors, el primer sistema de manteniment predictiu, a temps real, en la indústria dels ascensors, que per primera vegada s’està incorporant també a escales mecàniques, la qual cosa suposa una innovació a nivell mundial.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 10 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020