25n
25N
25N

El reciclatge a la ciutat de València, una matèria en millora

El reciclatge a València augmenta notablement en els últims anys gràcies a l’aplicació de noves mesures

El reciclatge a la ciutat de València, una matèria en millora
05/11/2019 -

El reciclatge a València aconsegueix el 53% dels residus produïts. És per això que des de l’alcaldia i la regidoria d’Ecologia Urbana, al capdavant de la qual es troba Sergi Campillo, s’està treballant en la línia de millorar el sistema de reciclatge de la ciutat i d’incentivar a la gent a separar els residus urbans.

Un dels problemes del reciclatge a València, encara que compta amb els mecanismes bàsics, com els diferents contenidors, té a veure amb la falta de motivació de la gent, així com desconeixement. És per això que durant els últims mesos s’està treballant a incentivar a la població, així com als diferents establiments, a reciclar.

La regidoria d’Ecologia Urbana va posar en marxa l’any passat una nova mesura per a l’extensió del contenidor marró a tota la ciutat de València. El contenidor, que és on s’aboquen els residus orgànics, ja estava present a la ciutat, però la seua presència estava limitada. És per això que es va decidir ampliar el nombre de contenidors i així augmentar el reciclatge.

Ja que un dels problemes essencials de la ciutat en aquest tema és la falta de coneixement en la matèria, aquesta nova mesura anava acompanyada de cartells amb informació útil en els contenidors per a ajudar a la població en el seu correcte ús, indicant quins productes van en cada contenidor.

TIPUS DE CONTENIDORS A VALÈNCIA

  • Contenidor gris: residus que es generen en l’habitatge i que no són orgànics, com les restes de neteja.
  • Contenidor marró: residus orgànics per a adobament, és a dir, les restes de menjar i residus de poda de planta. Se sol·licita que s’utilitzen bosses de compostatge.
  • Contenidor verd: vidre.
  • Contenidor blau: paper i cartó.
  • Contenidor groc: plàstics i envasos, com llaunes i brics.

A més dels contenidors, València compta amb punts nets, anomenats Ecoparcs, tant fixos com mòbils, on van destinats tots aquells residus urbans que no tenen cabuda en cap dels contenidors, com poden ser objectes electrònics. D’altra banda, els habitants de la ciutat també poden fer ús del servei de recollida de mobles i objectes vells, totalment gratuït.

NOVES MESURES DE RECICLATGE I NETEJA A VALÈNCIA

Molts locals no fan bona pràctica de reciclatge malgrat l’Ordenança Tipus de Gestió de Residus Municipals, que obliga a tots els locals a separar el vidre de la resta de residus generats. És per això que el passat mes d’octubre va arrancar a la ciutat de València una campanya de reciclatge de vidre dirigida a hotels, restaurants i cafeteries (HORECA) amb l’objectiu d’incentivar a més establiments d’aquest tipus a participar en la conservació del medi ambient.

La finalitat de la campanya Horeca Ciutat és, per tant, recordar als establiments que estan obligats a reciclar, ja que l’incompliment de l’ordenança podria suposar multes de 650 euros. A més, el consistori facilitarà els recursos necessaris perquè reciclen.

Des de la regidoria d’Ecologia Urbana es treballa, a més, en una nova Ordenança de Neteja en la qual, entre els punts més destacats, es trobarà l’obligació per als propietaris dels gossos, igual que ja passa amb els excrements, de llavar amb aigua la zona on orinen els animals. Sens dubte, és una mesura que tractarà de millorar la neteja dels carrers de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Informacion coronavirus