25n
25N
25N

Millores en la posta sanitària i la torre de vigilància de Puçol: aquest estiu, més seguretat a la platja

Millores en la posta sanitària i la torre de vigilància de Puçol: aquest estiu, més seguretat a la platja
15/02/2021 -

Una inversió de 65.000 euros, entre 2020 i 2021, permetrà la reforma integral de la posta sanitària situada a la platja de Puçol, a més de diferents instal·lacions complementàries (rampa d’accés, torre central de vigilància, llitera). Els treballs s’estan realitzant en aquest primer trimestre de l’any, per a tindre’ls finalitzats en la pròxima temporada estiuenca. El projecte compta amb una subvenció de 40.000 € a càrrec de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana.

Des que es va inaugurar la nova platja a l’estiu de 2004, amb el passeig marítim, els espigons i el mobiliari urbà, cada any s’ha invertit en el manteniment i millora de les instal·lacions. Fruit d’aquest esforç ha sigut la consecució de diferents guardons per a la platja de Puçol: bandera Blava, segell Qualitur i Q de Qualitat Turística.

Com assenyala el tècnic Daniel Sebastià, «cada temporada s’han millorat les infraestructures i serveis: passarel·les, llavapeus, vigilància, socorrisme, platja accessible amb bany assistit per a persones amb diversitat funcional, papereres de recollida selectiva, ombrel·les públiques gratuïtes, anàlisis de l’aigua, informació de l’estat de la mar, a més d’una oferta complementària d’activitats culturals, esportives i d’oci per al turista».

Però, hi ha un element que ha romàs quasi immutable, estiu rere estiu: la posta sanitària. Les normatives canvien i les instal·lacions pateixen un desgast que obliga a realitzar inversions per a mantenir la qualitat d’un servei imprescindible en qualsevol platja, sobretot si compta amb bandera Blava.

És per això que en 2020 es va posar en marxa un pla per a renovar la instal·lació de la posta sanitària de cara a l’estiu de 2021.
«Els objectius que ens hem plantejat són millorar l’accessibilitat, gràcies a una rampa més ampla, ajustada a la normativa actual, substituir la divisió interior de la caseta per una partició mòbil que permet modificar la grandària de cada sala, instal·lar una nova llitera i retolar la caseta exteriorment», apunta el regidor Paco Salavert.

A més d’aquestes actuacions en la caseta, també s’està treballant en la substitució de l’actual torre fixa de socorristes per una altra mòbil més pràctica, noves dutxes al costat de la posta, s’està reparant l’estructura metàl·lica afectada per la corrosió i es canviaran els revestiments per a millorar la seua durabilitat, «una cosa especialment necessària en unes instal·lacions que estan situades al costat de la mar, amb el desgast que això comporta».

L’estructura de la rampa de 150 centímetres d’ample ja està finalitzada, mancant afegir una nova barana d’acer inoxidable i, per a protegir la posta, està previst substituir la fusta de les seues parets per fusta tecnològica que garanteix un major aïllament.
L’actuació va ser adjudicada a Obra Civil i Edificació Escrimar, per un total de 65.000 euros, dels quals Turisme Comunitat Valenciana subvenciona 40.000 euros, dividits en dues anualitats.

Puçol es prepara per a una temporada d’estiu que, ara com ara, continua sent una incògnita, donada la situació actual de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 7 =