caixa popular

Millores en la mobilitat a Natzaret

Millores en la mobilitat a Natzaret
06/04/2018 -

Reductors de velocitat, nous passos de vianants i l’increment d’espais de visibilitat previs a aquests, a més de nous aparcabicis. Són alguns dels elements que la regidoria de Mobilitat Sostenible ha començat a implantar aquesta setmana en el barri de Natzaret en una operació integral de pacificació del trànsit en la zona. Aquesta actuació es perllongarà encara uns dies i s’ha preparat des de fa mesos entre la regidoria de Mobilitat Sostenible i representants veïnals de Natzaret. La intervenció se suma a les ja realitzades a Sant Josep, Campanar i Malilla i se seguirà duent a terme de forma progressiva en altres barris de la ciutat.

L’objectiu principal de l’actuació és aconseguir un entorn més segur i saludable en el barri en relació a la mobilitat de les persones, la qual cosa suposa, per la part que correspon a la regidoria, la implantació d’una limitació de la velocitat a un màxim de 30 km/h, que per sí mateix seria el que permeten les característiques dels carrers de l’entorn; el redisseny de les plantes viàries allà on fóra necessari i la dotació dels recursos que fomenten models de mobilitat alternatius als vehicles de combustió.

En aquest sentit, pel que fa a la senyalització vertical s’introduirà la senyalització de limitació a 30 km/h en les entrades al barri, fixant aquesta velocitat com la màxima en el seu interior, i senyalització addicional de zones escolars i de limitació de velocitat en alguns punts clau. De la mateixa manera, la senyalització horitzontal inclou el pintat de nous passos de vianants, la delimitació d’espais de visibilitat millorada abans d’aquests mitjançant el pintat d’aspes i reserves d’estacionament de motocicletes, l’obligada ordenació de l’estacionament incontrolat mitjançant la definició de l’aparcament en cordó o bateria i la prohibició de parada/estacionament segons l’ample de calçada disponible, mitjançant marques viàries (tenint en compte el criteri general de la Secció de mantenir un ample mínim de calçada lliure per a la circulació de tres metres). També s’han introduït nous pictogrames de zona escolar i de limitació de velocitat a 30 km/h i la creació i pintat de noves reserves de càrrega i descàrrega de mercaderies per a evitar l’estacionament en doble fila o la invasió de zones per a vianants.

“Encara que hi haja qui encara s’obstine a criticar-nos per prendre aquestes mesures, la veritat és que cap veí o veïna vol que en el seu barri se circule a gran velocitat o s’aparque indegudament (a voltes amb conseqüències terribles, com va succeir en Natzaret). Volen viure en llocs segurs, on els xiquets i xiquetes puguen anar caminant amb seguretat i tranquil·litat al col·legi i des de Mobilitat Sostenible estem fent la nostra part perquè siga així. Ho van demanar durant anys a l’anterior administració que els va fer oïdes sordes i és ara quan se’ls està atenent. Així hem treballat en Sant Marcel·lí, Malilla, Campanar, Sant Josep i ara en Natzaret i així seguirem”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

APARCABICIS EN TOT EL BARRI

Cal destacar que l’actuació inclou també la instal·lació de 51 nous aparcabicis, una dotació integral en un barri que fins hui mancava pràcticament de dotació per a aparcar bicicletes, doncs solament hi havia set punts concentrats al voltant del poliesportiu municipal. Amb aquesta actuació coordinada des de l’Agència Municipal de la Bicicleta aquestes dotacions s’estenen per tot Natzaret de manera que el veïnat i les persones visitants ja no tindran dificultat per a estacionar els seus vehicles sense recórrer al mobiliari urbà.

ONZE REDUCTORS DE VELOCITAT EN TRES DISTRICTES DE VALÈNCIA

Un dels aspectes més nous d’aquesta actuació és la introducció en entorn urbà de reductors de velocitat, dels quals s’han instal·lat quatre en el barri: dos en el Carrer Major de Natzaret i altres dos en el carrer del Parc de Natzaret. No han sigut els únics instal·lats aquesta setmana a València, ja que la Regidoria de Mobilitat Sostenible, atenent diverses peticions veïnals, ha dut a terme l’execució d’onze reductors de velocitat tipus ‘llom d’ase’ durant aquesta primera setmana d’abril.

Així, als quatre de Natzaret cal sumar els dos que s’han instal·lat en el Carrer Campament de Benimàmet, dos més en el carrer de Mossén Palanca, en la Font de Sant Lluís, i tres que s’han emplaçat en la Carrera de Font d’En Corts, amb els quals es completen les accions de calmat del trànsit realitzades el passat mes de desembre, de reforç de la senyalització de límit 30 km/h i adaptació de carrils propers als passos de vianants en els dos quilòmetres de carretera que uneixen el districte de Quatre Carreres amb Mercavalència.

Respecte a totes aquestes mesures i les peticions veïnals, Giuseppe Grezzi ha recordat que “per desgràcia, hi ha moltes peticions perquè l’abandó als barris de València va ser màxim durant dècades i el nostre desig és atendre-les totes”. En aquest sentit, ha anunciat que la Regidoria “seguirà atenent tots els barris, però la disponibilitat de personal en el servici de Mobilitat per les restriccions que imposa el govern de Mariano Rajoy és la que és i s’està realitzant una actuació darrere d’una altra, amb un esforç molt important per part del personal tècnic municipal que, afortunadament, estan reconeixent els mateixos veïns i veïnes que estan preparant al costat de nosaltres cadascuna d’aquestes actuacions. Ens costarà més o menys, però el que és important és que la ciutadania està tranquil·la perquè per fi s’està recuperant el temps perdut”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + setze =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC