2020, l'any de Metrovalencia: s'anuncien noves ampliacions

La Generalitat potencia l’ús de Metrovalencia amb millores en les connexions i més facilitats en el desplaçament

Guardar

V0ctor
V0ctor

El 2020 arriba carregat de millores per al transport metropolità. De fet, tal com ha confirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, la intenció és "situar el transport i la mobilitat en una part fonamental de l'estat de benestar". Per això, ja ha anunciat que 2020 serà l'any en què es posaran damunt de la taula "ampliacions de Metrovalencia en l'àrea metropolitana de València".

2019 ha sigut un any rècord per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana amb 81 milions de viatgers en Metrovalencia i Tram d'Alacant - 3 milions més que en 2018 -, i la intenció és continuar fomentant el seu ús entre la ciutadania. Per a això, millorar el servei i donar més facilitats és primordial. D'aquesta manera, a més de les ampliacions de la xarxa de metro en l'àrea metropolitana de la ciutat, també s'avançarà en la futura L10.

Serà en 2021 quan es concloga una de les connexions més reivindicades, que connectarà el barri de Natzaret amb el centre històric de la ciutat de València, amb pas per la Ciutat de les Arts i els Ciències. Un projecte que ja està en funcionament, i que comptarà amb un total de 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -.

Però això no és tot, ja que, per a l'any vinent, no només s'han congelat les tarifes, sinó que s'introduiran millores significatives com una reducció de tarifa per família monoparental – un 20% de caràcter general i un 50% de caràcter especial -; la gratuïtat per a viatjar per tota la xarxa, a partir del tercer nivell de consum, per als usuaris del títol TuiN; o l'eliminació de validar el bitllet senzill durant un temps determinat. En l'actualitat, era obligatori validar-ho abans que passaren 2 hores des de la seua compra. En suprimir el termini de validació, s'evitarà que els bitllets senzills caduquen sense haver sigut utilitzats.

Així mateix, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana fa una aposta per l'accessibilitat amb la introducció de noves màquines de venda automàtica de títols de Metrovalencia, que serà completament accessible tant per a les persones amb mobilitat reduïda, com per als discapacitats sensorials, cognitius i intel·lectuals amb l'objectiu de facilitar a aquests col·lectius la compra de bitllets.

Es facilita la connexió amb els polígons industrials

La Generalitat també ha anunciat un projecte pilot, que arrancarà en 2020, i que connectarà València amb diferents polígons industrials. Així, amb una projecció inicial de 34.500 usuaris, es posaran en marxa uns autobusos llançadora per a connectar amb Fuente del Jarro, L'Oliveral o el Parc Tecnològic de València. Després del projecte pilot, que tindrà un any de duració, s'avaluarà l'èxit del servei per a obrir la porta a la creació d'aquestes línies d'autobusos.
Destacats