El Govern promet avançar millores a la Comunitat Valenciana fins a "la solució definitiva": reformar el finançament

El Govern promet avançar millores a la Comunitat Valenciana fins a "la solució definitiva": reformar el finançament
17/10/2018 -

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha admès que la Comunitat Valenciana és una de les “pitjor” finançades i li ha promès una sèrie de mesures transitòries fins que es done “la solució definitiva”, que passa per reformar el sistema de finançament autonòmic.

En concret, s’ha compromès amb que en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat la Comunitat Valenciana reba “almenys” 900 milions d’euros “per a millorar els serveis que té assignats”.

En resposta al diputat de Compromís Ignasi Candela, que li ha preguntat a la ministra quina mesures compensatòries prendrà l’Executiu en relació a les comunitats autònomes “infrafinançades”, Montero ha assenyalat que aquesta autonomia es beneficiaria de 240 milions d’euros extra en el cas que el Govern aconseguira traure endavant la nova senda de dèficit.

També ha assegurat Montero que aquesta comunitat podrà refinançar deute a curt termini, recuperar el finançament de la dependència o incrementar els seus ingressos per l'”arreglament de l’atropellament a l’IVA” que, segons ella, va cometre l’anterior ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i que provocava que les comunitats autònomes només liquidaren onze mensualitats d’aquest impost.

MÚRCIA I COMUNITAT VALENCIANA FINANCEN “COMUNITATS RIQUES”

Per la seua banda, Candela ha criticat que la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana estiguen “finançant comunitats riques”, i ha exigit “un mecanisme de compensació” fins que es reforme el sistema de finançament autonòmic, una cosa que el president del Govern, Pedro Sánchez, va dir en arribar a la Moncloa que no succeiria aquesta legislatura.

El diputat de Compromís ha demanat que es garantisca “la solidaritat i la igualtat entre espanyols” i ha asseverat que “no fer res sobre aquest tema” no li pareix “progressista”. “Sense valentia no hi ha finançament”, ha sentenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

sagunt a escena 2019
turismo salou