caixa popular

Millors accessos i permís per a bicis i patinets en la EMT

Grezzi ha presentat un esborrany de la nova ordenança per a actualitzar la de 2005

Millors accessos i permís per a bicis i patinets en la EMT
22/10/2018 -

Els autobusos facilitaran l’accés als usuaris amb més dificultats i es permetrà l’entrada de bicicletes i patinets. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en la presentació de l’esborrany del nou reglament de l’Empresa Municipal de Transports (EMT).

D’aquesta manera, s’actualitza l’anterior normativa (2005) per a adaptar-la a les noves necessitats de les persones. En aquest cas, ajudaria al fet que ciclistes o persones que es moguen amb vehicles de mobilitat personal puguen seguir la seua ruta amb autobús, però sempre plegant aquests objectes.

No obstant açò, segons els drets dels conductors que arreplega l’esborrany, la conductora o conductor podrà decidir l’entrada o no amb aquests mitjans de transport en el cas que l’autobús estiga ple.

A açò se suma que les mares i els pares que porten carro per a bessons podran utilitzar la rampa de la porta central per a pujar o baixar, igual que fan les persones amb cadira de rodes, andador o que tinguen dificultats per a moure’s. En canvi, si el carret és simple (per a un sol bebè), hauran de fer-ho per la porta davantera.

D’altra banda, la nova ordenança estableix que els conductors hauran de detenir l’autobús per a arreplegar a usuaris invidents o amb mobilitat reduïda (en cadira de rodes, andador o crosses), sense que siga necessari que ho sol·liciten abans amb cap senyal.

Una altra de les novetats, a més del permís perquè pugen mascotes, és que els vehicles de transport públic facen parades fora de les marquesines per raons de seguretat o en horari nocturn, en resposta a les inquietuds plantejades des de diversos col·lectius socials.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 13 =