25n
25N
25N

La Diputació presenta una solució a l'Eliana per a la CV-336 amb el suport veïnal

L’estudi contempla dues alternatives per a millorar la seguretat viària en la intersecció amb el carrer Navarrete i la conversió de la carretera en via urbana, amb voreres i mitgera en lloc de vorals

29/01/2019 -

La Diputació de València, a través de la seua àrea de Carreteres, ha presentat a l’Eliana una solució per als problemes de seguretat viària i congestió del trànsit que presenta la CV-336, objecte de reivindicacions veïnals des de fa més d’una dècada. L’estudi ha sigut redactat pels tècnics provincials de Carreteres i contempla diverses alternatives, l’execució de les quals decidiran els veïns de l’Eliana havent sigut informats dels terminis de realització de les actuacions en cada cas.

Les associacions Montesol, El Valle i Entrepins, representades per Enrique Montesinos, José Torres i Juan Miragall respectivament, han seguit el ple d’aquest dimarts en la Diputació, després del qual han tornat a reunir-se amb els responsables de la corporació per a avançar de forma conjunta en els terminis i detalls d’aquestes actuacions.

D’aquesta forma, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha donat resposta en el ple de gener a una moció presentada aquest dimarts pels grups de l’oposició, demandada ja pel govern local des de fa anys, en la qual es demanava una intervenció en la CV-336 que està en marxa des del passat estiu, quan Seguí va mantindre les primeres reunions amb l’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, i les associacions de veïns, que tindran l’oportunitat de participar activament en l’elecció del projecte definitiu.

La millora de la intersecció de la carretera amb el carrer Navarrete presenta dues alternatives: remodelar l’encreuament aprofitant l’espai existent o transformar-lo en una rotonda, amb un termini d’execució major. En el primer dels casos, l’estudi contempla millorar la seguretat viària en la intersecció sense necessitat d’expropiacions, una actuació que, segons l’informe dels tècnics provincials, podria dur-se a terme l’any 2020. En cas d’optar per la construcció d’una rotonda, seria menester iniciar el procés d’expropiació i el termini d’execució es fixa en tres anys.

Solucions en marxa

La diputada Mercedes Berenguer, regidora d’Urbanisme a l’Ajuntament de l’Eliana, ha volgut explicar el rebuig a la moció popular, que exigia una solució al col·lapse de trànsit i la falta de seguretat en la CV-336. “El que necessitem els veïns de l’Eliana no és asseure’ns sinó moure’ns i ho estem fent. No volem mocions sinó resultats, i després de molts anys tenim una resposta clara de la Diputació per a pacificar el trànsit a l’Eliana i cohesionar el territori”.

Berenguer, que ha participat en la reunió del diputat de Carreteres amb l’alcalde i els veïns de l’Eliana, coincideix amb aquests en què la millor opció és la rotonda, “encara que el període d’execució siga de tres anys”. En aquest sentit, els representants veïnals han sol·licitat a la Diputació, en el marc del procés de participació en el qual es desenvolupa el projecte, una actuació provisional que puga millorar la seguretat viària en espera de l’execució de la rotonda. Pablo Seguí ha traslladat la proposta als serveis tècnics de Carreteres per a estudiar la seua viabilitat.

D’altra banda, els veïns proposen modificar el projecte perquè les obres de reforç de la seguretat viària en la carretera de l’Eliana s’inicien pel tram de major densitat de persones que travessen aquesta via. La petició ha sigut igualment atesa pel responsable de Carreteres.

Més seguretat

L’estudi elaborat pels tècnics de Seguretat Viària de la Diputació, que obra en mans de l’Ajuntament de l’Eliana i els col·lectius veïnals, contempla a més un segon punt per a reforçar la seguretat en la carretera interurbana que actualment travessa aquest municipi del Camp de Túria. En aquesta memòria, la Diputació preveu l’eliminació de vorals, la incorporació d’una mitgera, l’ampliació de voreres i la construcció de passos sobreelevats.

Aquests treballs els durà a terme l’àrea de Conservació de Carreteres en tres fases, la primera de les quals donarà començament en el segon trimestre d’enguany. Les fases segona i tercera s’executaran al llarg de 2020.

L’estudi elaborat per Carreteres inclou un tercer aspecte a millorar, en aquest cas en la connexió de la CV-336, de titularitat provincial, amb la CV-35, de titularitat autonòmica. En aquest cas, l’informe assenyala que la rotonda existent, de la qual és titular la Diputació, no pot exercir com a pes de l’enllaç amb l’autovia, la qual cosa requereix la construcció d’una altra de majors dimensions, qüestió que competeix a la Generalitat, que ha sigut convenientment informada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dinou =

museo prehistoria