25n
Orgull
Orgull

Millores en l'accessibilitat al Palau de la Música

Millores en l'accessibilitat al Palau de la Música
16/08/2018 -

El Palau de la Música ha posat en marxa el Pla d’Accessibilitat 2018-2020 aprovat recentment. El pla comprén les instal·lacions generals, les sales Iturbi, Rodrigo, García Navarro, Lucrecia Bori, Martin i Soler i Atri Bambús, ascensors, lavabos, escenaris, taquilles i el sistema d’extinció d’incendis, entre d’altres, perquè persones invidents, amb mobilitat reduïda o diversitat funcional puguen fer ús de l’edifici amb facilitat. La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV) ha inclòs el recinte en la seua Guia de Turisme Accessible i Inclusiu.

La regidora de Cultura i presidenta de l’organisme autònom, Glòria Tello, ha destacat «aquesta nova mesura tan necessària per a continuar avançant en l’accessibilitat d’aquelles persones que fins ara ho tenien molt complicat per gaudir de qualsevol activitat dins de l’extensa programació del Palau» i ha subratllat que «pas a pas estem treballant per pal·liar unes deficiències heretades, tant en matèria de seguretat com d’accessibilitat, dins del nostre compromís amb el benestar de tota la ciutadania».

Ja se n’han dut a terme algunes actuacions. A la sala Iturbi s’han ampliat les places per a persones amb cadira de rodes, passant de 10 a 15, i també s’han incorporat de noves a la sala Rodrigo, on no n’hi havia. A més, s’està ultimant la nova ordenança de preus públics adequada a estes places, s’ha instal·lat un dispositiu especial per a persones amb discapacitat auditiva i s’ha afegit una plataforma per a cadires de rodes a l’escenari de la sala Iturbi.

Tello ha explicat que «s’està treballant conjuntament amb associacions, universitats i altres organismes per aconseguir la major qualitat tècnica possible». El Palau de la Música ha estat inclòs en la Guia de Turisme Accessible i Inclusiu de COCEMFE CV, la qual recull rutes i espais de la Comunitat Valenciana que garanteixen que les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial puguen gaudir del turisme i participar en igualtat d’oportunitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =