25n
25N
25N

Millores en l'accessibilitat del Consistori

Millores en l'accessibilitat del Consistori
12/12/2017 -

El regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha anunciat la licitació de tot un seguit d’obres a la Casa Consistorial per millorar-ne l’accessibilitat per a totes i tots els visitants i turistes que volen visitar el Saló de Cristall, el Balcó, l’Hemicicle, el Museu Històric Municipal i el Refugi Antiaeri. “Aquesta intervenció s’emmarca dins del pla que hem impulsat des del govern de Joan Ribó per millorar l’accessibilitat dels edificis municipals i, més en concret, de la Casa Consistorial, l’edifici més representatiu de l’Ajuntament de València”, ha afirmat l’edil.

El projecte municipal inclou la instal·lació d’un ascensor al pati interior de la Casa Consistorial per millorar l’accessibilitat entre les plantes baixa i primera de l’edifici. Fins ara, la connexió entre la Sala d’Exposicions i el Refugi Antiaeri Grup Escolar de l’Ajuntament, tots dos amb entrada per la planta baixa, i el Museu Històric Municipal, amb entrada per la primera planta, es produeix mitjançant una escala de tres trams inutilitzada des de fa anys i, a més, impossible d’accedir per a persones amb mobilitat reduïda. A més, l’obertura al públic del Refugi Antiaeri al pati central ha comportat un augment d’afluència de visitants, motiu pel qual s’aborda aquesta instal·lació nova. A més a més aquest ascensor també permetrà facilitar l’accés de totes les persones turistes i veïns i veïnes de la nostra ciutat que visiten el Consistori i necessiten accedir a la zona visitable de la primera planta.

Per un altre costat, s’adaptaran i milloraran els lavabos de les plantes baixa i primera, que es faran accessibles en garantir almenys una cabina adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

“Des del primer dia del mandat tenim un compromís ferm amb l’accessibilitat dels edificis municipals, perquè el veïnat -i en aquest cas també els treballadors i treballadores de l’Ajuntament- puguen accedir a ells i fer-ne ús sense cap problema. Per això són ja múltiples les ocasions en què hem pogut anunciar intervencions com aquesta, amb les persones i l’accessibilitat com a protagonistes”, ha destacat Campillo, qui ha recordat a més que no és la primera actuació en la Casa Consistorial per part de la Secció d’Arquitectura dels Servicis Centrals Tècnics. “Ara mateix ja està en licitació la rehabilitació de la teulada de l’últim pis de l’edifici, on estan instal·lats els grups de l’oposició i amb això per fi arreglarem un problema de filtració d’aigua que s’anava produint des de feia anys i que començava a afectar el mur exterior de l’edifici”, ha afegit Campillo. “Amb la instal·lació d’aquest ascensor i dels lavabos adaptats en la zona visitable per a persones amb mobilitat reduïda permetrem que la nostra Casa Consistorial siga un lloc inclusiu i, a més, dignifiquem i millorem sensiblement l’entrada i la connectivitat entre el Saló de Cristall, el Balcó Municipal, el Museu Històric, la Sala d’Exposicions i el Refugi Antiaeri”, ha declarat per finalitzar el regidor de Govern Interior.

El pressupost total reservat per a aquesta intervenció és de 214.812,35 euros, que ara eixirà a licitació, i el termini d’execució de les obres una volta adjudicat el contracte serà de quatre mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 12 =

bombers
Valencia activa