25n
25N
25N

La millora dels serveis i la sostenibilitat marquen la trobada anual del Rialto

La millora dels serveis i la sostenibilitat marquen la trobada anual del Rialto
01/02/2020 -

L’equip de govern de l’Ajuntament de València s’ha reunit aquest dissabte per a analitzar els principals projectes de l’acció municipal per a 2020, com la “millora dels serveis”, la “generació d’oportunitats” i la sostenibilitat com a “eix transversal”, així com els objectius que es plantegen des de les diferents àrees i delegacions per a aquest 2020.

La trobada entre els socis de l’Acord del Rialto –que conformen PSPV i Compromís– ha tingut lloc al Palau de Congressos de València, i s’ha configurat al voltant de tres sessions: un primer plenari en què s’ha abordat el Pla de Govern del mandat 2019-2023, un segon en què s’han debatut en profunditat les actuacions previstes per a aquest 2020, i un tercer que ha servit per a marcar les línies clau del model de ciutat en l’horitzó 2020-2030.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha marcat tres elements definitoris de l’acció de govern per a enguany. En primer lloc, la “millora dels serveis als veïns i veïnes”, on s’engloben “aspectes fonamentals com l’accés a l’habitatge, els espais de socialització dels nostres veïns i veïnes, la neteja i el foment de les prestacions socials per a tota la ciutadania”.

El segon aspecte que ha de regir els pròxims mesos, segons ha remarcat l’alcalde, serà la “generació d’oportunitats”, una preocupació “totalment lògica i rellevant per a la ciutadania, com és la creació d’ocupació, així com les polítiques d’igualtat entre homes i dones, i les d’innovació, per a situar a València en l’avantguarda de les ciutats europees”.

En tercer lloc, Ribó s’ha referit a la sostenibilitat com l'”eix transversal” que “ha de guiar el rumb de la gestió municipal i, en general, de la ciutat, no sols per a enguany, sinó en un horitzó de termini molt més ampli”. Unes línies d’actuació, segons ha especificat l’alcalde, que “s’emmarquen en la voluntat de treballar per la defensa dels interessos de València, en clau de progrés i sostenibilitat”.

“DIÀLEG I ESTABILITAT”

Els vicealcaldes del govern municipal, Sandra Gómez i Sergi Campillo, han apuntat el “diàleg i l’estabilitat” com un dels valors que “ha de marcar el dia a dia del Consistori”.

Així, Gómez ha subratllat que aquest és un any “molt important” per a “marcar la consecució dels resultats als quals volem arribar a final del mandat” i ha explicat que “com a Govern progressista treballarem per a consolidar la ciutat i aconseguir la igualtat d’oportunitats en els barris treballadors”.

En aquest sentit, ha marcat com a objectiu que “tots els barris compten amb les dotacions de serveis públics necessaris i que el codi postal no marque diferències” i ha situat com a “prioritat” la sostenibilitat que, segons ha precisat, està “prenent forma a través del projecte València Ciutat de Places per a la recuperació d’espai públic verd i lliure de carboni amb el qual volem reforçar la lluita contra el canvi climàtic i la degradació de barris”.

WEBBIT I ELS GOYA

Així mateix, ha apuntat la celebració de cites com el Webbit o l’organització dels Goya i l’any Berlanga com a trobades que “reforcen València en l’àmbit del desenvolupament econòmic i generen valor i cultura”.

Per part seua, Sergi Campillo ha destacat la política d’habitatge i l’accés a la mateixa com “un dels reptes més importants del govern municipal per a aquests quatre anys” i ha apostat pel lloguer assequible per a “totes les famílies”.

“València és una ciutat de barris i de places”, ha afegit Campillo, “amb un comerç de proximitat dinàmic generador d’economia”.

D’altra banda, ha reconegut que la sostenibilitat “és segurament el repte global més rellevant al qual ens enfrontem, també com a ciutat”. Per això, ha destacat que “tenim un full de ruta per a fer front a l’emergència climàtica, que hui també debatem, a través del Pla d’Acció de Clima i Energia de València”.

“Una estratègia que, a més, lliga amb el Pla Verd i de la Biodiversitat Urbana de la ciutat, que situa la conservació i la creació de nous espais naturals com un dels seus principals objectius”, ha expressat. “Tot això, continuant amb la tasca en l’atenció als nous drets socials, que beneficien especialment a les rendes mitjanes i més baixes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + cinc =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell