25n
25N
25N

L'Ajuntament millora l'accessibilitat de Forn d'Alcedo

L'Ajuntament millora l'accessibilitat de Forn d'Alcedo
13/12/2017 -

La construcció de noves voreres i sendes, la remodelació de la plaça del Riu Segura i d’un element patrimonial abandonat al camí del Forn d’Alcedo són algunes de les actuacions que l’actual equip de Govern ha dut a terme en l’esmentat poble de València. Així, ho ha explicat hui l’alcalde Joan Ribó durant la visita que hi ha realitzat per donar compte dels treballs realitzats i escoltar la ciutadania que viu a aquest poble del Sud de la ciutat.

L’alcalde, que ha visitat el municipi acompanyat de la regidora de Pobles de València, Consol Castillo, ha comprovat el resultat d’algunes d’aquestes intervencions i ha recordat el compromís de l’equip de govern “que treballa per a dotar els pobles de la ciutat d’unes dotacions suficients que, a més, garantisquen la qualitat de vida pròpia i la identitat d’aquestes localitats”.

En aquest sentit, l’alcalde ha avançat la pròxima sembra de plantes autòctones en els grans escocells que s’han habilitat en el nou parc del Forn d’Alcedo, i ha visitat la remodelació completa de la plaça del Riu Segura, amb la reconversió dels carrers adjacents en una gran zona reservada per a vianants i la restauració del parc infantil de la plaça. També ha recorregut els carrers adjacents al parc, convertits en zona de vianants.

La regidora, per la seua banda, ha destacat la construcció de la nova senda de Segart, un pas que comunica el carrer Guadalquivir amb la gran zona de vianants de la plaça del Riu Segura: “aquesta senda és ara, a més, un itinerari escolar senyalitzat, segur i molt transitat”. Precisament, l’alcalde ha revisat les noves voreres del carrer Segart: “els arbres plantats en aquest carrer, en escocells insuficients, havien alçat i rebentat les voreres i estaven afectant els murs dels habitatges pròxims. Hem solucionat aquesta situació i en les noves voreres s’han plantat nous arbres, de tres espècies diferents, en escocells de 2×1 metres, i també s’han instal·lat bancs i una tanca de protecció per a evitar caigudes”.

Justament, també s’han construït noves voreres en el camí del Forn d’Alcedo i l’avinguda de Karl Marx, en una zona que mai no n’havia tingut. D’aquesta manera, ara, és possible accedir amb total seguretat a la parada de la línia 14 de l’EMT.

“El patrimoni del poble també és important”, ha dit l’alcalde, i per això s’ha recuperat l’antiga fita de pedra amb inscripcions que assenyalava els límits de les séquies de l’Entitat de Francs, Marjals i Extremals i els de les séquies de Favara. “Va estar tombada i abandonada durant més de dues dècades sobre una vorera del camí del Forn d’Alcedo, a 10 metres del seu emplaçament original. Ara, la fita s’ha restaurat en la seua ubicació original, per a la qual cosa ha sigut necessari dissenyar i executar una ampliació parcial de la vorera, cosa que, a més, n’ha millorat l’accessibilitat”.

Joan Ribó ha destacat les inversions destinades per al desenvolupament d’activitats culturals, patrocinades o directament organitzades per l’Alcaldia, sola o amb col·laboració amb altres entitats i associacions del poble, com ara, per exemple, el programa Cultura als Pobles.

En fer també un repàs dels projectes pendents o els que ara mateix es troben en fase d’execució, com la substitució de quasi totes les lluminàries del poble, que es desenvolupa en el marc del Pla Municipal d’Eficiència Lumínica i Estalvi Energètic, l’alcalde ha parlat amb el veïnat de “les millores registrades en matèria de mobilitat”. En aquest punt, Joan Ribó ha al·ludit als treballs de senyalització de tot el poble.

“S’han senyalitzat, per primera vegada, totes les zones d’estacionament de vehicles, així com nous espais reservats per a persones amb problemes de mobilitat, espais de pàrquing per a motos, nous passos de vianants, zones reservades de càrrega i descàrrega, línies grogues”, ha aclarit l’alcalde.

D’altra banda, l’alcalde també ha compartit amb els veïns i veïnes de Forn d’Alcedo les seues inquietuds respecte a les connexions del poble que, de moment, es troba connectat amb el centre de la ciutat amb la línia 14 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Joan Ribó ha assegurat que l’Ajuntament estudia les peticions i reivindicacions veïnals que demanen la prolongació de la línia 9 de l’EMT fins a aquest poble, i que s’està treballant conjuntament amb la Generalitat una alternativa viable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 13 =

bombers
CCCC
bombers