25n
25N
25N

Xirivella, Alaquàs i Aldaia exigeixen millores en la freqüència, horaris i tarifes del transport públic

Salvador es compromet a “estudiar” les seues al·legacions al projecte de servei públic de transport CV-106 València Metropolitana Oest

Xirivella, Alaquàs i Aldaia exigeixen millores en la freqüència, horaris i tarifes del transport públic
21/09/2018 -

Els ajuntaments de Xirivella, Alaquàs i Aldaia, la Plataforma de Transport Públic de l’Horta Sud i associacions veïnals s’han concentrat aquest divendres a les portes de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a presentar al·legacions conjuntes al projecte de servei públic de transport de viatgers CV-106 València Metropolitana Oest i exigir millores en la freqüència, horaris i tarifes, segons han informat els consistoris en un comunicat conjunt.

En el document presentat, sol·liciten un augment en les freqüències de pas en les parades de totes les línies, de manera que en hores d’intensitat baixe de 12 minuts, i en hores punta a 10 minuts. A més, demanen que es perllongue el servei d’autobús fins a la 01.00 hores de la nit, i incrementar-ho en dates de gran demanda, com les Falles o Nadal.

Proposen la creació d’un òrgan de participació i de control mixt, en el qual els ajuntaments afectats i associacions veïnals es reunisquen per a controlar i millorar el servei.

Per a salvar una “injustícia greu” del sistema tarifari actual, plantegen la creació de dos bons que igualen aquestes tarifes en els municipis amb el metro. Així, distingeixen el BO 10 Transbord extensible en tota l’àrea Metropolitana de València, i un altre BO 11 Transbord que servisca per a utilitzar el Metro-Bus, FGV i EMT conjuntament.

A més, demanen que “totes les parades tinguen una senyalització de Metro-Bus o marquesina on s’indique el temps d’arribada del següent autobús, horaris i freqüències del servei per a totes les parades”.

Finalment, en vista la gran quantitat d’empreses i persones que treballen en els polígons industrials de les tres poblacions, plantegen donar-los servei, sobretot en les hores d’entrada i eixida del treball de dilluns a divendres.

EL METRO

“Presentem aquestes al·legacions de forma conjunta per a acabar amb un greuge històric que pateixen les poblacions d’Alaquàs, Xirivella i Aldaia, per a aconseguir una millora substancial del transport públic. No pararem fins a aconseguir-ho”, ha avisat l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà.

En aquest sentit, entre les al·legacions específiques, Xirivella demana l’ampliació de servei de la Línia 4C, València-Xirivella durant tot el dia amb la incorporació d’un altre vehicle la línia i una parada intermodal que reduïsca el recorregut i millore la freqüència. A més, exigeix la integració institucional, tarifària i física dels diferents sistemes de transport i el seu intermodalitat, incloent-hi la xarxa ferroviària de proximitat.

Per la seua banda, Alaquàs ha presentat una al·legació específica referida a Línia 1-D Alaquàs-Quart de Poblet que proposen la creació d’una llançadora que puga unir el municipi directament amb l’avinguda del Cid del València amb tres parades tots els dies de la setmana en l’av. Pablo Iglesias (davant gasolinera BP); en l’av. Ausiàs March, 44, i en l’av. Blasco Ibáñez, 6.

Des d’Aldaia, s’exigeix disminuir el temps de recorregut de la Línia 1D amb el seu nombre de parades; augmentar l’horari del servei i donar-li una major cobertura, incloent-hi dissabtes laborables, diumenges i festius.

UN MAPA DE “CONSENS”

Per la seua banda, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha compromés a “estudiar i valorar les al·legacions presentades” al projecte de servei públic de transport CV-106, València Metropolitana Oest”. En tot cas, el tema de les tarifes no són objecte del mapa concessional, sinó de l’Autoritat del Transport Metropolità de València que “ja està treballant en açò”, ha puntualitzat.

Salvador ha volgut destacar que el mapa concessional de transport públic s’ha elaborat des del “consens amb els ajuntaments per a tenir en compte, des del primer moment, les necessitats reals dels ciutadans”. En el cas de l’Horta Oest, ha apuntat, “la gran demanda de transport, unida a l’absència en algunes localitats de tren o metro, ens ha obligat a augmentar molt l’oferta amb autobús”.

Fruit de les reunions amb aquesta comarca, ha dit, s’han inclòs en el projecte de servei públic de transport les llançadores i el servei nocturn, encara que el seu departament valorarà les al·legacions presentades.

Segons ha recordat, les concessions de transport públic per carretera “estaven en la seua majoria caducades, no responien a les necessitats reals dels usuaris ni cobrien 100% dels pobles de la Comunitat deixant sense servei públic a prop de 43.000 persones i 43 poblacions”.

Per contra, “els nous projectes s’han dissenyat atenent a criteris de mobilitat, operativitat i equilibri econòmic, amb un termini de vigència per als nous títols concessionals de 10 anys, incloent-hi entre altres novetats la compatibilització del transport escolar amb el regular i el transport a la demanda”, ha ressaltat.

Quant al projecte de transport públic CV 106 – València Metropolitana Oest, la consellera ha destacat que atendrà a 283.404 habitants, amb un mínim de 29 autobusos que, en conjunt, recorreran uns 2.622.027 quilòmetres anuals. A més, es crearan vuit línies d’autobús interurbà, algunes amb variants per a reforçar determinats trams, i s’augmentaran les freqüències.

ALAQUÀS, ALDAIA I BARRI DEL CRIST

D’aquesta forma, Alaquàs, Aldaia i Barri del Crist disposaran d’un nou servei a través d’una variant de la Línia 1 (Línia 1D, Alaquàs – Quart de Poblet) que els connectarà amb el Metro de Quart de Poblet amb 31 expedicions d’anada i 30 de tornada en dies laborables de dilluns a divendres.

Aquest nou servei de connexió amb l’estació de Quart es reforça canviant la capçalera de l’antiga línia Torrent-Salt de l’Aigua a l’estació de Quart, de manera que l’interval combinat (L-1A + L-1D) serà d’una expedició cada 15 minuts per a fomentar la intermodalitat i connectar aquestes localitats amb els serveis de MetroValencia.

Igualment, s’incorpora una nova línia nocturna de connexió amb València (Línia 5N Nocturn València-Xirivella-Alaquàs-Aldaia) que suposarà una ampliació de la franja horària de servei oferida. Comptaran amb 5 expedicions d’anada i volta en divendres, dissabtes i vespres de festiu, durant tot l’any.

XIRIVELLA

Els usuaris de Xirivella veuran millorat el servei amb València a través de la Línia 4C (València-Xirivella) amb cinc expedicions per sentit en hora de punta de dilluns a divendres. Aquesta línia s’estableix com a reforç per a augmentar la capacitat del servei i millorar la connexió de Xirivella amb la xarxa de metro (Nou d’Octubre) a València, sent susceptible de modificar el seu itinerari en el futur si l’execució de futures infraestructures oferira una millor alternativa per a aquesta relació.

Al seu torn, s’incorpora un servei nocturn de connexió amb València a través de la Línia 5N (Nocturn València-Xirivella-Alaquàs-Aldaia) que suposarà una ampliació de la franja horària de servei oferida en aquesta població, comptarà amb cinc expedicions d’anada i volta en divendres, dissabtes i vespres de festiu, durant tot l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

caixaontinyent
paterna