25n
25N
25N

Mig milió de persones han visitat el balcó de l'Ajuntament

Mig milió de persones han visitat el balcó de l'Ajuntament
11/06/2018 -

El balcó de la Casa Consistorial ha registrat hui el visitant mig milió. Després que en juny de 2015 s’obrira a la ciutadania l’accés a les dependències municipals, la xifra de visites s’ha incrementat progressivament, la qual cosa reflecteix l’interés de la població valenciana i del turisme per aquest emblemàtic edifici de la ciutat de València. La política de portes obertes de l’Ajuntament vol donar a conéixer les institucions de primera mà, al mateix temps que es promou la implicació de la ciutadania en el funcionament d’aquestes.

L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit amb Adrián i Nacho, veïns de Benicalap, que han permés arribar a la xifra de mig milió de visitants. Ribó s’ha trobat amb ells a l’alcaldia per donar-los la benvinguda i agrair-los el seu interés. «Aquests dos jóvens de Benicalap han fet el visitant mig milió des que vam obrir les portes, és un número significatiu i un indicador per a visitar l’Ajuntament és una cosa que a molta gent interessa, majoritàriament de València. Per a nosaltres és un orgull saber que aquest ajuntament està obert a totes les persones», ha exposat Ribó.

Des de principi d’any, els últims mesos són els que han registrat un major nombre de visites, concretament en abril 15.121 persones van gaudir de les vistes del balcó municipal i en maig en van ser un total de 16.599. També aquest gener ha estat un dels mesos amb més visitants, amb una xifra de 9.449. En aquest recompte s’ha de tindre en compte que en març les visites al balcó es tanquen amb motiu de les Falles de València.

Pel que fa al balanç per anys, en el passat 2017 un total de 169.212 persones van visitar el balcó de l’Ajuntament de València; mentre que en l’anterior any, en 2016, primer any complet des que es posara en marxa la política de portes obertes, la xifra de visitants va arribar als 166.623. En 2015, des de juny d’eixe any quan es va obrir l’accés, 103.288 persones van visitar el balcó municipal.

Les visites a les dependències municipals són lliures i, a més del balcó, els visitants solen gaudir també d’altres espais d’interés cultural i d’accés obert, com ara el Museu Històric Municipal, l’Hemicicle o el Saló de Cristall, lloc protagonista dels Concerts dels Dijous.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

CCCC
torrent