25n
Orgull
Orgull

Xirivella connectarà el cementeri amb autobusos i reduirà l'aforament a la meitat

Xirivella connectarà el cementeri amb autobusos i reduirà l'aforament a la meitat
16/10/2020 -

L’Ajuntament de Xirivella noliejarà dos microbusos i un autobús gratuïts per a connectar el nucli urbà amb el cementeri i evitar aglomeracions entorn del camp sant. El dispositiu, operatiu entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, es reforçarà amb mesures de seguretat i higiene. Tres dies abans de la festivitat de Tots els Sants, i en previsió de les nombroses visites per a endreçar les làpides i tombes, s’habilitaran dos microbusos en ruta circular que uniran el cementeri amb el poliesportiu municipal Ramón Sáez. El servei estarà actiu entre les 8.30 i les 18 hores, des del dijous 29 fins al diumenge 1.

El dia de Tots els Sants es posarà en ruta un tercer autobús amb cinc parades en diferents zones del municipi per a transportar al públic usuari fins al cementeri. Les parades s’han establit a l’Església del Santíssim Crist del Barri de la Llum, Camín Nou 16, la intersecció de Camí Nou amb Verge dels Desemparats, la plaça del carrer Muntés i la confluència de l’Avinguda Constitució amb la Plaça Gerardo Garcés. Els vehicles seran desinfectats periòdicament i el públic usuari haurà de permetre que se li prenga la temperatura abans d’entrar. L’Ajuntament ha iniciat el repartiment de cartells informatius en les floristeries, esglésies, edificis municipals i comerços del municipi.

Aforament reduït a la meitat en el cementeri

D’altra banda, la parròquia de la Mare de Déu de la Salut, titular del cementeri de Xirivella, ha informat que reduirà l’aforament a la meitat durant la festivitat i vespres de Tots els Sants, amb el que la seua capacitat quedarà limitada a 1.025 persones. La parròquia i l’Ajuntament han preparat el dispositiu en estreta col·laboració: Protecció Civil i Policia Local garantiran els itineraris d’entrada i eixida a les portes del cementeri, mentre que els voluntaris parroquials controlaran l’aforament i la seguretat interior. El rector i la Regidoria de Sanitat fan una crida a la responsabilitat i la prudència, molt singularment dirigida a les persones majors. “Demanem a la gent gran que anticipe les visites i s’abstinga, en la mesura que siga possible, d’acudir al cementeri els dies 31 i 1, i aconsellem no deixar els arranjaments i la col·locació de flors per als últims dies”, declara la regidora Isabel Torres. “Sol·licitem també col·laboració a la ciutadania en el compliment de les mesures sanitàries i que s’abreuge al màxim la presència en el cementeri per a evitar aglomeracions”, subratlla la regidora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =