25n
Orgull
Orgull

Noves mesures per a impulsar la transparència administrativa

Noves mesures per a impulsar la transparència administrativa
27/01/2017 -

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat mandatar al Grup Interdepartamental de l’Ajuntament en matèria de transparència perquè estudie la viabilitat i planifique la posada en marxa de mesures per a complir l’acord de la Comissió d’Hisenda perquè la publicació de la informació dels contractes menors es realitze en el moment de formalitzar-se i no de forma trimestral. Igualment s’ha acordat ampliar la informació d’aquests contractes menors en el Portal de Transparència, crear un registre d’estudis i informes on figuren les dades de tots els contractes administratius i facilitar l’accés a tots els membres de la corporació als informes i registres realitzats, d’acord amb el principi de transparència informativa.

Aquestes decisions s’han pres després que per part del regidor de Transparència Roberto Jaramillo s’haja presentat i votat, unànimement, una proposta alternativa a la plantejada per la regidora del Grup Popular, Beatriz Simón, sobre mesures d’impuls a la transparència administrativa. La moció alternativa arreplega les propostes de la regidora popular, però la seua execució, en pro d’una major transparència, s’encarrega al denominat grup de treball interdepartamental, la creació del qual té entre altres objectius -com ha ressaltat Jaramillo- “netejar les canonades de l’administració municipal i aconseguir que la informació fluïsca adequadament”.

A més de Beatriz Simón, també ha intervingut en el debat el regidor de Ciutadans, Narciso Estellés, que ha reclamat que es reduïsquen els terminis i s’augmente la coordinació entre regidories i departaments per a impulsar la transparència administrativa. En eixe sentit, Roberto Jaramillo ha assenyalat que “els procediments interns són sovint complexos i difícils, i els temps administratius no són els que ens agradaria”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 12 =